neděle 18. ledna 2015

Měsíční chvástačka - listopad 2014

... aneb nové knihy, které jsem si pořídila v listopadu ... protože nejen kosmetikou živ je člověk!

Za měsíc listopad vám ukážu pouze 5 knih. Z toho jsem jednu dostala k svátku. Zapomněla jsem knihám také pořídit skupinovou fotografii, tak mi to snad knihy i vy odpustíte. ;-)

Amy Sohnová - Matkárna
Tato kniha mě zaujala tématem, obálkou i názvem. Myslím si, že to bude super oddechová knížka. Když z knihy sundáte barevný papírový přebal, ukáže se nádherná modro-bílá obálka, která se mi snad líbí více než ta barevná. Připomíná mi díky kombinaci barev noční oblohu.



Hannah Kentová - Agnes
Příběh knihy se odehrává na mrazivém severu, čímž je už tak nějak dopředu dána atmosféra celé knihy. A já se na ni moc těším. Příběhy ze severu miluju! Navíc jsem tuto knihu objevila náhodou v regálu mezi dalšími knihami za výprodejovou cenu 149 Kč.


Rainbow Rowellová - Eleanor & Park
Na Eleanor a Parka se moc těším. O knize jsem hodně četla a prakticky každý ji chválil. Tak snad budu i já.


Nina George - Levandulový pokoj
Dejte na něco levanduli, Eiffelovu věž a příběh umístěte do Francie a já po tom budu šílet. Tato kniha je nádherná na pohled a jistě i příběh bude takový. Na tuto knihu se extra těším! Nejspíš se na ni vrhnu hned, jak dolouskám pár posledních stránek Velkého Gatsbyho.


Adam Johnson - Syn správce sirotčince
Syn správce sirotčince je onou knihou, kterou jsem dostala od babičky k svátku. Knihu jsem si sice vybrala sama, ale vůbec mi to nevadí, že jsem o ní dopředu věděla. Je to lepší, než kdybych dostala něco, co by se mi nemuselo líbit. Tato kniha se odehrává v totalitním režimu Severní Koreje. Průvodcem bude, jak název napovídá, syn správce sirotčince. I když se jedná o hocha z vyšší třídy, díky režimu, který v zemi panuje, nemá život v bavlnce zaručen. Myslím si, že tato kniha bude nesmírně zajímavá a člověk si při jejím čtení uvědomí spoustu věcí, které bere jako samozřejmé, ale pro jiné samozřejmostí vůbec nejsou. Opět jsem musela vyfotit i obálku bez papírového přebalu, která je plná žraloků.



2 komentáře:

  1. Super, opet diky za inspiraci:) Objevila jsem Tvuj blog teprve nedavno, ale precetla jsem si vsechny prispevky, protoze miluju knizky a laky:)) Hezky vecer:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju tobě za milý komentář! Jsem ráda, že se ti u mě líbí a snad bude i do budoucna. ;-)

      Vymazat