neděle 1. února 2015

30 beauty questions TAG

Přeji vám krásné nedělní ráno!

Na facebooku jsem se vás ptala, jaký článek by jste si dnes raději přečetli. Více hlasů bylo pro 30 beauty question TAG, takže tady je! Snad se vám bude líbit. Já jsem tento TAG u ostatních děvčat četla s chutí. Myslím si, že to je hodně dobrý TAG, který baví. ;o)

1) Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?

Ano, vzpomínám. Vlastně na dva. K jedněm Vánocům kdysi dávno v pravěku jsem od babičky dostala červený lak na nehty a červenou rtěnku od Miss Sporty. Pamatuji se, že ta červená rtěnka byla s perletí a když jsem se s ní mohla nalíčit, třeba na návštěvu k tetě, byla jsem v sedmém nebi. Řeknu vám upřímně, že dneska bych na sebe takový odstín červené nedala ani doma. :o)

2) Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?

Řasy mám vcelku dlouhé, ale mám je rovné a nevýrazné. Takže ideální řasenka by mi je měla natočit a zvýraznit/zahustit. Tohoto úkolu se zatím nejlépe zhostila řasenka One by One od Maybelline a Lash Architect 4D od L'Oréal.


3) Jaké krytí preferuješ u makeupu?

Dříve jsem měla raději vyšší krytí, ale poslední dobou mi více vyhovuje a víc se mi líbí krytí lehké až střední.


4) Oblíbená high-end značka?

Oblíbenost nějaké značky by měla nejspíš odpovídat množství produktů od této značky. Pokud vezmu toto kritérium v potaz, tak mojí oblíbenou high-end značkou je jednoznačně Urban Decay. Ale hodně ráda mám taky Too Faced, Benefit a Nars.


5) Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?

Ještě začátkem ledna bych nad touto otázkou ani chvilku nepřemýšlela a odpověděla: Guerlain. Jelikož jsem si ale tento sen splnila, odpovědět tak nemůžu. Po chvilce zamyšlení tedy odpovím Rouge Bunny Rouge.


6) Oblíbená značka z drogerie?

Jednoznačně Rimmel! Protože pudr Stay Matte - víme. Mám taky moc ráda jejich make-upy a rtěnky. Laky na nehty jsou taky super.


7) Nosíš umělé řasy?

Nenosím. Ani jsem je nikdy nezkoušela.

8) Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domova?

Pokud jdu u nás v obci třeba do obchodu nebo na poštu, jsem schopná vyjít i bez makeupu. Jakmile ale překročím hranice obce, musím na sobě mít alespoň makeup, pudr, tužku na obočí a řasenku. S těmito čtyřmi věcmi jsem schopná vypadat jako člověk. :-D


9) Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?

Opatruju všechnu svoji kosmetiku, protože ji mám ráda a chci aby mi vydržela dlouho hezká. Nejvíc si ale cením paletky Everything Nice od Too Faced a meteoritů od Guerlain.


10) Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít na nákup jen jednou za čas a nakoupit produktů víc?

Pokud sledujete články s mými měsíčními bilancemi nebo třeba instagram, musí vám být jasné, že kosmetiku nakupuji často. Po jednom snad ani makeup nakupovat neumím. :o) Vždycky si z obchodu odnáším alespoň dvě věci. Stejně tak ale nevtrhnu do obchodu a nekoupím najednou 30 věcí. Takže asi něco mez tím.

11) Máš ''kosmetický rozpočet'' nebo utrácíš, jak se ti zachce?

Kosmetický rozpočet rozhodně mám, ač to tak někdy nemusí vypadat. :o)

12) Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?

Při nákupu se vždy snažím využít různých slev, kupónů nebo bonusů z věrnostních karet. Především pak u pečující kosmetiky. Pokud vím, že mám doma poslední šampon nebo deodorant a zrovna jsou někde ve slevě, koupím si třeba rovnou 4 do zásoby.
Z dekorativky bych si teoreticky až do konce života nemusela pořídit žádný nový produkt, ale byla by to taková nuda! Proto se u tohoto druhu kosmetiky často nechám ovlivnit akcí, i když novou paletku stínů rozhodně nepotřebuji, ale prostě ji chci.


13) Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?

Opět, pokud sleduje moje měsíční bilance, odpověď na tuto otázku již znáte. Laky na nehty.


14) Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš absolutně vystát?

Taková značka pro mne upřímně neexistuje. Ale nemám moc ráda Miss Sporty a v obchodech ji vlastně přehlížím.

15) Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny, ...)?

Bez mučení se přiznám, že ingrediencím ve složení nerozumím a proto ho ani neřeším.

16) Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?

V podstatě každé místo, kde se vyskytuje kosmetika je moje oblíbené. Nejraději ale chodím do ''našeho'' Rossmanna. Například Rossmann na Horním náměstí v Olomouci mě neuvěřitelně rozčiluje svým nelogickým uspořádáním. A taky v něm není Catrice, zatímco v našem ''zapadákově'' ji máme. Heč! ;o)

17) Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováš svou rutinu?

Pořád ještě zkouším nové produkty, protože co se týče péče o pleť myslím si, že mám hodně co dohánět a stále jsem ještě v této oblasti nenašla svoje svaté grály. Doma ale vždy mám peeling New Leaf od Amie a micelárku od Garnier nebo Mixi, které mi dokáží ''spravit'' pleť, pokud při nějakém testování nového produktu šlápnu vedle.


18) Oblíbená ''bath and body'' značka?

Tohle moc neřeším... Značka sprcháčů je mi v podstatě jedno. Nejvíc ale kupuji Baleu.

19) Kdybys mohla od teď používat a nakupovat už jen jednu značku, jaká by to byla?

Tohle je tak hrozné těžké! Hmmm... Nejspíš Urban Decay.


20) Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?

Too Faced a Guerlain.


21) Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?

Kim Kardashian West. Taky se mi vždy hodně líbí makeup Reese Witherspoon a Jennifer Aniston.


22) Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?

Určitě na moješminky.cz.

23) Pět tvých oblíbených YouTube beauty gurus?

Nevím, zda to jsou úplně moje beauty gurus, ale vždycky se moc ráda podívám na Nikkie z NikkieTutorials, sestry Sam a Nick z Pixiwoo, Tiffany z MakeupByTiffanyD a Lisu Eldridge. Celkem nedávno jsem taky objevila Jaclyn Hill a baví mě moc. Svojí praštěností mi připomíná Nikkie, kterou i z tohoto důvodu žeru. Protože, proč by u líčení neměla být i sranda?!






24) Máš ráda multifunkční produkty, jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks, atd.?

Z výše jmenovaného jsem ochotná používat pouze shimmer bricks. Stainy a lips and cheeks produkty nemám vůbec, ale vůbec ráda.

25) Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?

Neumím si nakreslit pořádné linky. A taky to moje obočí!

26) Používáš primer pod oční stíny?

Pokaždé! Bez primeru by na mých víčkách stíny nepřežily ani půl hodiny.


27) Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?

Šampon, kondicionér, ochranu před teplem a někdy olejíček. Takže 3 až 4.

28) Co použiješ první - korektor nebo makeup?

Vždycky makeup. Korektor často nepoužiju vůbec.


29) Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?

No jéje, samozřejmě že zvažovala. Jeden čas jsem i trávila vyhledáváním nějakého vhodného. Projít si nějakým makeup kurzem je jedno z mých přání, které si snad někdy splním.

30) Co na makeupu miluješ obecně?

Že mě dokáže udělat každý den úplně jinou. Dokážu do něj promítnou svoji momentální náladu a rozpoložení. Baví mě si s makeupem hrát a zkoušet nové produkty, nové postupy. Třeba i jen jeden jediný produkt dokáže neuvěřitelně vyzdvihnout ženskou krásu. Baví mě probírat se mojí sbírkou a kochat se těmi krásnými barvičkami. S makeupem si připadám hezčí a tak nějak víc sama sebou. Líčení ke mě už prostě neodmyslitelně patří. Stejně jako nalakované nehty.

7 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To já děkuju za komentář a jsem ráda, že se TAG líbil. ;-)

      Vymazat
  2. Pekné čítanie a dovolím si TAG zaradiť do môjho februárového programu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Suzi. TAG určitě do programu zařaď! Budu se na něj u tebe moc těšit! ;-)

      Vymazat
  3. No taky pěkkná hromádka:D
    na těch youtuberech se uplně shodneme:-). Až na Jacklyn jsi přesně vyjmenovala moje veliké oblíbence:-)

    Z paletek bych si u tebe ROZHODNE vybrala;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně?! Tak to jsi mě potěšila. Přijde mi, že třeba zrovna Nikkie skoro nikdo nezná a přitom je to tak úžasná holčina! Tohle jsou opravdu moje stálice, které mě baví už několik let. Teda až na tu Jacklyn, tu sleduju zatím jen tak 4 měsíce. Spousta youtuberek mě přestala bavit, jejich videa byla o ničem a nudila sem se u nich. Pak jsem na ně už ani neklikala, tak letěly z odběrů. :-)
      Jak jsem psala u tebe. Prostě se neumím krotit, ač bych měla. A hodně!

      Vymazat
  4. Ahoj Jity, posílala jsem ti mail ohledně té rtěnky, ale zatím mi nepřišla odpověď. Nejsem si jistá, jestli jsem tvou emailovou adresu vyplnila správně, nebo jestli jsi mi třeba už odpovídala a mně email nedorazil. Tak ti raději dávám vědět ještě sem do komentářů :)

    OdpovědětVymazat