čtvrtek 10. května 2012

Avon rtěnka Apricot Mystery

O této rtěnce z Avonu v odstínu Apricot Mystery jsem se už zmiňovala ve videu, Co s sebou nosím v tašce. Je to moje momentální číslo jedna a používám ji denně! Avon měl tuším v předminulém katalogu co sem měla v ruce, jakousi jarní řadu, v které byly tři rtěnky, tři laky na nehty a tři paletky očních stínů. Já mám tedy rtěnku, lak a neodolala jsem ani dvěma paletkám. Pokud ještě bude v některém dalším katalogu Avon (což doufám bude!), určitě si koupím aspoň jednu do zásoby. Jestli budu pokračovat v jejím každodenním používání, budu mít za chvilku po ní. :-(


Rtěnka je v pevném, černém, plastovém obalu. Prostřední část je tmavě fialová, tento barevný prvek se mi na rtěnce líbí. Rtěnka se klasicky vysouvá otočením. Do rtěnky je vyryt nápis AVON.


Rtěnka je hydratační, nevysušuje a nezalézá do vrásek. Na rtech je příjemná, lehká. Někdy mám pocit, jako kdybych měla na rtech balzám a ne rtěnku. Je bez jakékoliv parfemace a neobsahuje žádné příšerné třpytky. Na rtech vydrží docela dlouho, na to jaké má balzámovité složení, pití vydrží, ale po jídle je nutná oprava. Na rtech se přirozeně leskle, vytvoří jakoby mokrý efekt.


Popis barvy je pro mě opět docela oříšek... Vidím ji jako meruňkovo-oranžovou, někdy jako světle korálovou. Co mě na ní ovšem nejvíc dostává, jsou její odlesky, které jsou fialovo-růžové. Jsou viditelné, ale nijak laciné (jestli víte jak to myslím) a možná že tyto odlesky můžou právě za ten hezký lesk rtěnky. Rtěnka je pigmentovaná dobře, ale má světlejší barvu, takže to s ní rozhodně nijak nepřeženete.

Na ruce ve stínu

Na ruce na slunci

Na rtech u okna

Rtěnku vám rozhodně můžu doporučit. Pro mě to je úžasná věcička, jak barvou, tak konzistencí.

PS: V budoucnu vás ještě čeká lak na nehty a paletky očních stínů. ;-)

9 komentářů:

  1. Krásná. A je vidět, že ti u sluší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Suprová recenze :) Máš pěkné rty

    OdpovědětVymazat
  3. Moc skvělá recenze , ve které se nachází vše , co potřebuji vědět ...
    Těším se na laky a paletku očních stínů ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle rtěnka se mi taky válí v šuplíku, jen jsem k ní zatím ještě nenašla cestu. Ale odstín je to vážně úžasnej :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ti sluší :) a moc se mi líbí obal.

    OdpovědětVymazat
  6. No líbí se mi moc... u Avonu nenakupuju, ale možná udělám aj výjimku :))

    OdpovědětVymazat