středa 2. října 2013

Essence Metal Glam oční stín - 02 Coffee To Glow

Jako každý rok, tak i letos na podzim Essence z části obměnila svůj sortiment, a my se tak mohli dočkat pár novinek. Jednou z novinek jsou i oční stíny Metal Glam. Dostupné jsou tuším v osmi odstínech (možná jen v šesti?), jeden stín stojí 64,90Kč, přičemž balení obsahuje 2,7g produktu, což je poměrně dost.



Já jsem si z nabídky vybrala stín v odstínu 02 Coffee To Glow. Chvilku jsem se rozmýšlela ještě nad jiným odstínem, ale nakonec u mě opět zvítězila hnědá klasika.


Ze všeho nejdřív se zastavím u balení. To je tvořeno klasickým plastem, který je poměrně bytelný a přežil bez úhony cestování v kosmetické taštičce. Víčko stínu je průhledné, což já osobně mám ráda, protože je přímo vidět oční stín. Balení jde otevírat snadno, všechno k sobě dobře doléhá. Pro někoho to může být možná hloupost, ale pro mě to je moc hezký prvek. Mluvím o zrcadlovém okraji stínu. Podle mě to dělá balení celkově hezčí a elegantnější.


Coffee To Glow vypadá na první pohled v balení jako světlá champagne barva. První pohled v tomto případě ovšem velice klame. Když do stínu sáhnete, setřete tím tuto první světlou vrstvu a dostanete se ke skutečné barvě očního stínu. Takže doporučuji velice dobře stíny v obchodě z testerů otestovat, aby jste doma nebyli nemile překvapení.
Coffee To Glow je tedy hnědý stín, který dělá moc pěkné odlesky do bronzova. Obsahuje také zlaté třpytečky, díky nimž se stín nádherně třpytí.


Neporušený povrch stínu.


Povrch stínu po použití.

Pigmentace stínu je výborná. To co vidíte v balení dostanete i na oční víčko. Stín doporučuju ale spíš nanášet 'ťupkáním' na oční víčko. Když ho budete na víčko 'natírat', opadají vám třpytky ze stínu pod oko. V případě 'ťupkání' se žádné opadávání třpytek pod oko nekoná.

Schwatche na ruce - slunce a stín.


(Vidíte, jak je ta fotka ve stínu máznutá? V originálu je krásně ostrá! Fakt mě blogger začíná štvát!)


Stín mírně práší, ale žádná tragédie to není. Ještě nemám doma stín, který by neprášil vůbec, i stíny od Urban Decay z Naked paletky trochu práší. 
Finish stínu je hodně metalický. Pro někoho by to mohl být stín pouze na večer, protože je na oku výrazný a díky metalickému finishi hodně lesklý. Já jsem ho ale nosila na denní líčení, do práce.
Se stínem se pracuje dobře, snadno ho rozblendíte do crease (nenapadá mě český výraz).
Konzistence stínu je příjemná, měkoučká, dalo by se říci skoro až máslová.
Stín jsem nosila pouze s bází pod oční stíny, takže výdrž bez ní vám nepopíšu. S bází stín drží bezvadně celý den, nic z něj neopadává, neslívá se a neztrácí na intenzitě.

Stín jsem nosila samostatný, tak jak ho vidíte na fotkách níže. Foťák opět sežral barvu, ale tak pro představu snad poslouží.



Uznávám, že stín sám o sobě zase tak unikátní a jedinečnou barvu nemá, možná bych doma i podobný našla v nějaké paletce. Ale i tak nákupu nelituju a jsem ráda, že ho mám doma jako mono stín. Protože víte co? Hnědých stínů není nikdy dost! :o)


4 komentáře:

  1. já jsem si řekla, že "dost už bylo Essence stínů", že si radši koupím i jiné značky, i když třeba i dražší. ale tento vypadá opravdu krásně, jenže s tím, že já používám stíny jen občas.. a když vezmu v potaz, jak se mi to doma pomalu hromadí.. tak další stín asi nepotřebuju, i když je tak hezký..:) :D

    OdpovědětVymazat
  2. S Essence stány mám zatím jenomm zlé zkušenosti, ale uvidíme, nahlodala jsi mě. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Je krásný a věta "hnědých odstínů není nikdy dost" se mi moc líbí, protože se rozhoduju nad koupí několika paletek a teď už jsem rozhodnutá :D.

    OdpovědětVymazat