neděle 19. května 2013

Co duben dal a vzal


Opět tu jsem s bilančním článkem za uplynulý měsíc, na moje poměry poměrně brzo. No nic, raději pojďme rovnou na to. :-)


Jako vždy, první přijdou na řadu spotřebované věci.


Bioderma Sébium H2O
Od micelární vody od Biodermy jsem očekávala pomalu zázraky, ale místo toho jsem se dočkala jen obrovského zklamání a zarudlých očí. Ze začátku používání jsem si s ní pokoušela odlíčit i oči, ale asi po třech pokusech jsem toho zanechala, protože Bioderma mě štípala a pálila v očích tak, jako nic jiného před ní. Oči mi pak ještě dlouho hodně slzela, rudé jsem je měla ještě víc než králík a nepomohlo ani propláchnutí vodou. Prostě příšernost nad příšernost! Na pleti to ovšem nebyla taky žádná sláva. Mírně mě štípala, strašně mi stahovala pleť a lepila jak lepidlo. Absolutně neexistovalo, abych se s ní odlíčila a nešla ji ještě opláchnout vodou. Biodermu jsem chtěla mít ráda, ale tahle příšerná zkušenost je pro ni u mě konečná.
Koupím znova: rozhodně NE

Lirene Hydratační tonik bez alkoholu
Pravý opak Biodermy a moje absolutní láska. Mám už snad páté balení a rozhodně ne poslední. Neštípe mě, nestahuje obličej, nelepí, pleť je po něm příjemná a svěží, má velice jemnou a příjemnou parfemaci.. Tonik používám hlavně ráno před tím, než se začnu líčit, právě kvůli tomu, že nelepí a dobře připravý pleť na make-up. Navíc je jeho cena docela nízká, hlavně vzhledem k tomu, co umí. 
Koupím znova: rozhodně ANO

Oriflame Pure Nature výživný čistič 2 v 1 červené jablko a oves
Tento čištič mě nenadchnul ale ani nezklamal. Prostě takový průměr. Nádherně voněl po jablku, dobře odličoval, neštípal mě ani v očích. Pleť nestahoval a nelepil. Konzistenci měl jako klasické odličovací mléko. Jednalo se o nějakou vánoční limitku tuším, takže si ho už znova nekoupím, ale já bych si ho znova nekoupila ani kdyby dostupný byl. Ráda jsem ho vyzkoušela, ale to je tak vše.
Koupím znova: NE


Adidas Fizzy Energy deodorant
Deodorant od Adidasu krásně voněl, citrusově, ale co se týče ochrany před potem, zase taková sláva to s ním není. Proto jsem ho taky používala přes zimu, v létě by mi nestačil. On už byl s ochranou kolikrát na štíru i během zimy, když jsem měla nějaký náročnější den. Znova si ho nekoupím, protože je na mě slabý, ale někomu kdo se méně potí by třeba mohl vyhovovat.
Koupím znova: NE

Lybar Extra silně tužící lak na vlasy
Můj nejoblíbenější lak na vlasy, ke kterému se vždycky vracím. Vlasy dobře zafixuje, a přesto vypadají pořád přirozeně a neslepeně. Stačí ho na vlasy stříknout trochu, tím pádem mám balení na docela dlouho. Perfektně se z vlasů vyčesavá a nesmrdí tak, že by vás to zadusilo. Spíš bych i řekla, že docela příjemně voní. Docela často bývá v různých akcích za pár kaček. Nemám jedinou věc, kterou bych mu vytkla.
Koupím znova: ANO

Isana odlakovač
Prakticky jediný odlakovač, který používám. Zkoušela jsem i nějaké jiné, ale žádný mi nevyhovoval natolik, jako tento od Isany. Balení je docela velké, má 250ml a stojí tuším 30Kč. Větší balení je pro mě výhodou, protože nemusím neustále hlídat, kolik odlakovače ještě mám doma. Nějak nevím, co víc k němu dodat. Odlakovává dobře, moc nesmrdí, balení je na delší dobu.
Koupím znova: ANO




Oriflame Christmas Surprises krém na ruce
Krém voní hlavně po hřebíčku, pomeranč skoro vůbec necítím. Byl hodně vodový, rychle se vsakoval a ruce moc dobře nehydratoval. Musela jsem ho nanášet znova i mezi mytím rukou. Měla jsem ho celkem rychle spotřebovaný.
Koupím znova: NE

Oriflame Fruit Cocktail krém na ruce
Tento krém byl můj oblíbený, protože nádherně ovocně voněl. Měla jsem ho asi tři balení, možná jedno dokonce ještě mám... Krém měl hutnější konzistenci oproti předchozímu krému, ale i tak by zřejmě nestačil na hodně suché ruce. Já je mám suché tak středně řekla bych. :-) Stačilo ho na ruce nanést málo a hydratoval dostatečně. Po umytí rukou jsem ho musela nanést znova. Jednalo se o letní limitku, takže již nelze koupit.
Koupím znova: NE

Lavera krém na ruce s BIO mandlemi a máslem karité
20ml vzoreček krému na ruce byl tuším součástí některého Ladyboxu. Přestože se jednalo o vzorek, vydrželo mi balení poměrně dlouho. Krém byl hodně hutný a hodně mastný, takže ho opravdu stačilo jen zrníčko a ruce byly nádherně hydratované na dlouhou dobu. Dokonce i po umytí rukou mýdlem jsem hydraci krému pořád cítila. Parfemace krému byla silnější, ale nevadila mi. Vzorek mě hodně nalákal ke koupi plného balení krému, především na zimu.
Koupím znova: nejspíš ANO


Palmolive Damask Rose & Musk mýdlo na ruce
Nebojte se, mýdla na ruce sem zařazovat nebudu. Pouze u toho Palmolive mýdla jsem udělala vyjímku. Bylo součástí dárkové sady, kterou jsem dostala na vánoce. Nemám nic zásadního proti němu, krásně vonělo, umývalo dobře a nevysušovalo ruce. Spíš se chci pozastavit nad tím, že toto 250ml balení stojí normálně tuším okolo 60Kč. A 500ml balení mýdla na ruce od Isany stojí 20Kč a udělá naprosto stejnou službu. Njn, značka je značka...
Koupím znova: NE

L'Oréal Elséve proti lupům pro vlasy barvené nebo po melíru
Jak lupy, tak barvené vlasy mám. Jednou jsem na zkoušku koupila malé balení tohoto šamponu, oblíbila jsem si ho, a od té doby ho kupuju na střídačku s asi dalšími třemi jinými šampony. Že by nějak prodlužoval výdrž barvy tedy popravdě nepozoruju (ale to u žádného šamponu), ale proti lupům účinný je. Vlasy jsou po něm jemné, lesklé, šampon hezky jemně voní. Prostě splňuje všechno to, co od šamponu očekávám a chci.
Koupím znova: ANO

Balea Dush Peeling Buttermilk & Lemon
Peelingy od Balei na jednu stranu miluju a na druhou zase nesnáším! :-D Hned vám to vysvětlím. Miluju peeling jako takový. Tento naprosto božsky citrónově voněl. Zrníčka jsou v peelingu akorát, není jich ani moc ani málo. Peeling jsem používala zhruba jednou týdně, podle toho jak se mi chtělo, a vždycky jsem po něm měla hezky obroušenou a obnovenou pokožku. A nesnáším ho naopak za to naprosto příšerné balení, které mě ke konci používání dohání k šílenství!!! Je totiž vyrobeno ze šíleně měkkého plastu, a jakmile se dostanete ke konci balení, není možné z tuby nic vymáčknout. Ještě mokré ruce k tomu a mačkat můžete až do úmoru, ale z balení stejně nic nevyjde. Kdyby byl plast o trošičku tužší, tuba by šla lépe zmáčknout a peeling by šel bez problému z balení ven.
Koupím znova: ANO

Nivea Lemon & Oil sprchový gel
Opět úžasná citrónová vůně! No jo, když já ty citrusové vůně prostě můžu. ;-) Sprchový gel jsem si hodně oblíbila. A ty olejové perličky v něm dělají fakt divy! Ve sprcháči jich je poměrně hodně, takže po každém sprchování máte příjemně hydratovanou pokožku. Myslela jsem si, že tam jsou jen tak pro legraci, jak to nezřídka kdy bývá, takže pro mě bylo překvapením, že pokožku doopravdy lehce naolejují.
Koupím znova: ANO


Rimmel Stay Matte pudr
K tomuto pudru snad nemusím ani nic dodávat, určitě ho každý znáte nebo jste o něm minimálně už někde četli. Jak si tak poslední dobou všímám, tak na tento pudr jsou jen dva názory. Jedni ho milují a druzí ho nenávidí. Já patřím do té první skupiny a miluju ho bezmezně už několik let. Začala jsem ho používat snad před nějakými sedmi lety a od té doby pro mě jiného pudru není. Bezvadně matuje mou mastnou pleť, nedělá mi na obličeji masku, vydrží dlouho, nepráší, balení mi vydrží dlouho. Sedí mi jak hrnec na prdel, a basta!
Koupím znova: ANO, ANO, ANO

Garnier Essentials krém na oči
Za používání tohoto krému na oči jsem dostala vynadáno od mojí kosmetičky. Mírně mě to vystrašilo, nicméně i tak jsem ho vypotřebovala. Nevšimla jsem si, že by mi nadělal nějakou neplechu na pleti během používání, ale zároveň jsem si ani nevšimla nějakých pozitivních změn. Přestože mám mastnou pleť, kolem očí mám pleť sušší a oční krém už patří do mojí stálé péče. Tento 15ml krém je poměrně drahý (podle mě), stojí přes 100Kč, nic extra s pletí nedělá a odbornice na slovo vzaté ho odsoudí = znova si ho nekoupím. Krém za 30Kč z Kauflandu od Blanchette B mi udělal lepší službu...
Koupím znova: NE

Mary Cohr New Youth Eye Contour perfect anti-ageing cream
3ml vzoreček mám opět z nějakého Ladyboxu. Musím říct, že mě hodně překvapilo, na jak dlouho tento vzoreček vydržel. Mazala jsem se s ním opravdu denně a měla jsem ho snad na měsíc (nebo o kousek dýl). Krém mi přišel lehčí, ale pokožku v okolí očí promazal hodně. Jeho parfemace byla velice slabá. Nicméně jako u předchozího krému jsem si nevšimla nějakých zázraků, takže nevidím důvod si kupovat celé balení.
Koupím znova: NE

Mary Cohr Comfort Recovery Cream
Taktéž 3ml vzoreček krému na pleť byl v Ladyboxu společně s předchozím krémem. Vydržel mi kratší dobu, ale to je celkem logické, protože na obličej si namažete větší množství krému, než kolik si ho namažete do oblasti kolem očí. Konzistence krému mi přišla hutnější, ale dobře se roztíral a poměrně rychle se vsáknul do pleti a neudělal z ní mastný flek. Krém jsem používala ráda, protože mi byl příjemný, nicméně ani tak si jeho plné balení nekoupím.
Koupím znova: NE

Isana Classic balzám na rty
Balzám od Isany za cca 20Kč používám už roky a budu ho používat i nadále. Samozřejmě ho prostřídávám i s jinými balzámy, ale v šuplíku mám vždy minimálně jedno nové balení do zásoby. Balzámů na rty není nikdy dost. :-) Co k tomuto balzámu říct... Vyhovuje mi během celého roku, ať je léto nebo zima, na rtech je moc příjemný, hydratuje je. Rty nezabarvuje, jen jim dodá mírný lesk. Jeho výdrž je poměrně obstojná, parfemace velice slabá a chuť na rtech žádná.
Koupím znova: ANO

Avon Care Protecting lip balm
Balzám na rty od Avonu jsem dostala na vánoce. Nikde na obalu jsem nenašla uvedenou gramáž, nicméně jsem balzám používala v práci nějaké tři měsíce. To mě pomalu až šokovalo, protože obal je poměrně malý a čekala jsem, že balzám budu mít vypotřebovaný za měsíc. Ale tím, že byl balzám 'tvrdší' a tak moc netál při dotyku se rty, zároveň skoro vůbec neubýval. Rty hydratoval parádně a dobře držel. Přežil i nějakou tu kávičku. :-) V katalogu Avonu jsem ho pak už neviděla, tudíž si ho znova nekoupím.
Koupím znova: NE

ELF Essentials báze pod oční stíny
Bázi pod oční stíny jsem používala už před nějakým časem. Odložila jsem ji v době, kdy jsem si koupila bázi od Too Faced a musela ji samozřejmě začít hned používat. Nedávno jsem chtěla bázi ELF použít, že ji teda dorazím, a ona mezitím vyschla. S bází jsem byla hodně spokojená, všechny stíny na ní držely jako přibité. Kdybych neměla doma asi dalších 5 různých bází, tak bych si ji pořídila znova. Možná v budoucnu, až všechny spotřebuju ji znova pořídím. Bázi Too Faced mám sice o kousek raději, ale stojí cca 350Kč, zatímco tato od ELFu momentálně stojí 39Kč.
Koupím znova: zatím NE


K nákupům zatím není co říct. Dva nově koupené laky se tu a tu již objevily, zbytek věcí postupně snad někdy v budoucnu. Zatím si můžete prohlédnou fotodokumentaci.









Dubnový Ladybox


Závěr
Spotřebovaných produktů celkem: 20
Koupených produktů celkem: 47
Rozdíl: +27

10 komentářů:

  1. Tyhle články mám ráda a tvoje bilance je vždycky víc než zajímavá :-) Chci se zeptat - proč tvoje kosmetička odsoudila používání očního krému od Garnier? Dřív jsem ho používala taky, tak by mě to zajímalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! :-) předpokládám, že kvůli jeho složení... můžu se jí na to přesně zeptat proč, až k ní příště půjdu

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych potřebovala nákupy v drogérii!:D

    OdpovědětVymazat
  5. Vždyť před chvílí jsem četla "Co březen dal a vzal" a teď už je tu duben! Běžící čas mi náhání hrůzu...

    Jinak mně Lirene moc nesedla :( Sice narozdíl od Biodermy nedráždila pleť, ale zase mi dost špatně odličovala řasenku. Nejraději mám teď Blanchette :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když já taky tyhle články zveřejňuju na konci měsíce místo na začátku, a když se mi pak podaří další měsíc článek sepsat dřív, vypadá to, že ten čas letí rychleji :-)
      Blanchette mám taky ráda, ale tu Lirene holt víc. ještěže máme na výběr z tolika produktů :-)

      Vymazat
  6. Lak od Lybaru mám také, akorát v zelené verzi na jemné vlasy a je super, pořád se k němu vracím. Jinak Balea má prostě bezkonkurenční sprcháče, ten ananasový je bomba :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kriste ty si maniak! Ja keď sa dívam že si si kúpila aj po troje nových vecí ide ma šľahnúť..každý mesiac takto "skromne" nakupuješ? :D

    Adidas deodorant nepresvedčil ani mňa tak sa ti nečudujem že ho nekúpiš a krémy na ruky celkovo nekupujem avšak s tým z oriflame-u nebola ani kamoška spokojná...

    S novými vecami by som sa aj vedela stotožniť...Hlavne Rimmel Tattoo,laky na nechty a masky....
    Som zvedavá čo stihneš minúť tento mesiac ;)

    Pozývam ťa na giveaway
    http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

    OdpovědětVymazat