neděle 7. dubna 2013

Essence Wool-d You Cuddle Me? tvářenka (Home Sweet Home LE)


Recenzi na tuhle tvářenku jsem zaspala, když byla limitka Home Sweet Home ještě aktuální. Jenomže mě se tahle tvářenka tak strašně moc líbí, ač jsem čekala pravý opak, že se s vámi o svoje dojmy musím podělit.
Ke tvářence jsem byla velice skeptická už v obchodě. Kupovala jsem si ji pouze a jenom ze zvědavosti a počítala jsem s tím, že se mi vůbec nebude líbit a nebude mi ani slušet. V obchodě chyběl tester, takže jsem si ji nemohla vyzkoušet předem a kupovala jsem ji vyloženě naslepo. Moje averze k oranžové stále platí, ale už se čas od času objeví nějaká ta vyjímka. 




Limitka Home Sweet Home obsahovala tvářenky dvě. Růžovou v odstínu 01 Knits for Chicks a tvářenku 02 Wool-d You Cuddle Me?, o které je řeč v tomto článku.
Tvářenka má 8g, a stála tuším nějak okolo 80Kč. Balení je klasické essencácké - kulatý průhledný plast. Plast je vcelku bytelný, nikde se mi nic nevyklá, vše perfektně doléhá a otevírat jde snadno. Oceňuji to, že balení je průhledné, protože je aspoň vidět krásný 'pletený' vzor tvářenky, a já se tak můžu tvářenkou kochat, i když ji mám položenou na stole.


Jak jsem se už zmiňovala, tvářenka má pletený vzor. Moc se mi líbí a přijde mi to i docela vtipné, protože Home Sweet Home byla v prodeji v zimě - pletený vzor = chundelatý teploučký svetr.


Tvářenka je složena ze dvou barev. Větší část je oranžová a menší pletený pruh je tmavě malinový. Ze začátku jsem měla obavy, aby malinový pruh nebyl jenom nastříkaný. Ale asi po dvou měsících každodenního používání je zřejmé, že malinový pruh bude součástí tvářenky až do dna.


Tvářenka není nijak super pigmentovaná, ale rozhodně není pigmentovaná špatně. Já osobně mám raději právě takové tvářenky, které mají rádoby horší pigmentaci, protože líp ohlídám, kolik barvy nanesu na tváře.  Když chci silnější efekt, nanesu více vrstev tvářenky. Je to pro mě snažší způsob, než kdybych musela naopak tvářenku složitě rozmazávat do ztracena. 
Tvářenka téměř nepráší a já mám i takový dojem, že skoro vůbec neubývá. Pletený reliéf už mám sice mírně zbroušený, ale u jiné limitkové tvářenky Essence se mi po dvou měsících stalo, že jsem se dostala až ke dnu, jak šíleně rychle ubývala a prášila.
Na tvářenku používám zkosený štětec ze sady Is'Mine, který je teď můj nejoblíbenější tvářenkový štětec.


Když se obě dvě barvy tvářenky smíchají, výsledkem je krásná a přirozená broskvová barvička. Zprava doleva je nanesena samostatně malinová barva, oranžová barva, obě dvě barvy smíchané dohromady a obě dvě barvy dohromady rozetřené. Fotka je ve stínu a na slunci.


Tvářenka je matná. Matným tvářenkám opět dávám přednost, protože s mojí mastnou pletí nepotřebuju ještě tunu třpytek pro zesílení lesknoucího se obličeje.


Samostatně nafocená malinová a oranžová barva. Opět ve stínu a na slunci.


Snad nejvíc mě ovšem na tvářence překvapila její výdrž. Tvářenku nanáším ráno před odchodem na vlak, a když se večer vrátím z práce, po nějakých 13ti hodinách, tvářenka je stále na svém místě. A to ji přes den nijak neupravuju. Samozřejmě, že trochu ztratí ze své ranní intenzity a čerstvosti, ale i večer je tvářenka vidět a já si můžu s klidem říct: Ano, pořád mám tvářenku. A kdyby mě někdo chtěl ještě ten den večer pozvat na večeři a já na to měla energii, klidně bych bez úpravy tvářenky hned vyrazila. :-)


Přes počáteční obavy a nedůvěru se tato tvářenka stala mojí velkou oblíbeňkyní. Koupě rozhodně nelituju a přijde mi škoda, že Essence se umí vyhecovat k takhle kvalitním kouskům pouze v limitkách, a přitom tvářenky ve stálém sortimentu hodně zaostávají za průměrem. Je mi teď opravdu líto, že tuhle tvářenku musím na čas odložit a vrhnout se na testování jiné.
Na fotkách jsou obě dvě barvy tvářenky smíchané dohromady. Jsou nanesené v jedné silnější vrstvě a rozetřené, opět stín a slunce.


10 komentářů:

  1. Ty jo, ta vypadá celkem dobře :)))

    Prosím o vyplnění mého testu, předem děkuji :)

    > http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/test.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám tu růžovou verzi ze stejné limitky a také jsem hrozně ráda, že jsem si ji nakonec pořídila. Dlouho jsem to zvažovala, ale používám ji teď skoro pořád. je krásná, dobře se s ní pracuje a hlavně s klidem zvládne celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tu růžovou mám taky, ale ještě jsem ji nezkoušela. ale vypadá to podle tvého popisu, že bude taky super. :-)

      Vymazat
  3. Taky ji mám moc ráda, Essence limitkové tvářenky vážně umí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky ji mám a jsem spokojená... líbí se mi, že se z ní dá vytvořit víc odstínů na pleť :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  5. Mám tu růžovou a je skvělá..na tuto jsem neměla odavahu a asi škoda..:D Má fakt pěknou barvičku nakonec ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se jí taky bála, ale nakonec to naštěstí dopadlo dobře :-)

      Vymazat
  6. Vypadá báječně ♥...krásně umíš lákat ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak z tohohle mě ještě nikdo nikdy neobvinil :-D díky ;-)

      Vymazat
  7. Buďme rády, že alespoň v těch limitkách bývají fajn věci..dříve byly věco od Essence fakt totální šmejdy, teď se to dost vylepšuje a cena nízká...

    OdpovědětVymazat