pondělí 16. července 2012

Olay - Refreshing Face Wash

O tomhle čistícím gelu od značky Olay, kterou začli prodávat v Rossmannu, jsem se zmiňovala kdysi v nějakém haul článku. A jelikož mám tento čistící gel skoro vypotřebovaný, je nejvyšší čas si o něm něco říct.


Balení obsahuje 150ml gelu. Gel je naprosto čirý, neobsahuje žádná peelingová zrníčka ani nic podobného. Hezky a jemně voní, ale nechtějte po mě, abych vám řekla po čem, protože to sama nedokážu rozluštit. :-) Rozhodně mi nepřijde, že bych z něj cítila okurky, jak uvádí výrobce. O vůni aloe vera už by se dalo debatovat. Gel je poměrně dost tekutý, takže při jeho aplikaci doporučuju trochu opatrnosti. Já jsem byla zvyklá na husté gely od Garnieru nebo L'Oreal, které vám prostě samotné z balení nevytečou, takže jsem ze stejnou razancí otevřela i Olay a ve vteřině bylo spoustu gelu zbytečně venku. Na vlhkém obličeji se napění do bílé pěny.


Po zjištění toho, že se jedná o čirý gel jsem měla docela obavy z toho, co udělá s černými tečkami - lépe řečeno, jestli je dokáže vyčistit. A k mému milému překvapení je tomu doopravdy tak. Gel suprově vyčistí i černé tečky, kterých mám požehnaně. Pleť je celkově krásně vyčištěná a odmaštěná. Gel nijak neštípe, dokonce ani když se mi občas povede napěnit si i oči. Používám ho každý den ve sprše. 

Gel je určen pro normální, suchou i smíšenou pleť. Hlavně použití jak pro suchou, tak i smíšenou pleť mě trochu zaráží... Gel mi pleť sice vůbec nevysušuje, jenomže já ji mám mastnou. Takže nedokážu říct, co tento gel udělá s pletí suchou. Toto uvádí popisek na zadní straně.


A pro luštitele složení bude následující fotka.


S klidným srdcem ho můžu doporučit ke koupi i vám, pokud vás tento gel zaujal. Zdá se mi lepší než čistící peelingy od Garnieru nebo L'Orealu, které jsem používala předtím a všechny se pohybují ve stejné cenové kategorii. Neříkám, že u Olay zůstanu už navždy, už jenom z toho důvodu, že jsem zvědavá a chci vyzkoušet ještě některé jiné čistící gely a peelingy, ale určitě si ho v budoucnu koupím znova. 

7 komentářů:

  1. hezký článek :) asi vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá zajímavě. Kolik stál? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně si to nepamatuju, ale určitě v rozmezí 100 až 150kč, ve slevě ho prodávají tuším za 109kč

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Na Olay gel jsem už slyšela docela dobré recenze, možná ho pořídím.

    OdpovědětVymazat