neděle 15. března 2015

Sleek - I Divine Del Mar Volume 1

Paletky Sleek snad ani není nutné nijak dlouho představovat. Internet jich je plný, spousta z vás má nějakou třeba i doma. Paletky jsou většinou hodně chválené a v poměru cena/kvalita vyhrávají nad svými soupeři. Já ovšem dneska moc chválit nebudu. 




Balení paletky je klasický Sleek - černý bytelný plast, který s sebou v pohodě můžete vzít i na cesty. Ovšem někdy je balení tak bytelné, že se do něj ani vy sami nemůžete dostat a bude vás to stát nehet nebo nervy. Jedinou změnou na balení je to, že do dolního pravého rohu Sleek umístil název Del Mar limited edition. Černé balení nemůže snad nikoho urazit, ale když máte těchto palet více a skladujete je na sobě, ve spěchu se může stát, že zrovna tu paletku kterou hledáte, najdete až jako úplně poslední. Na tyto situace mysleli třeba kolegové u Zoeva paletek, ale to si necháme na někdy jindy...


V celé horní části paletky je umístěno velké zrcátko, s kterým si v pohodě zvládnete udělat komplet celý makeup.


Jména jednotlivých stínů nejsou napsána přímo na paletce, ale pouze na přiložené plastové fólii. To mi přijde celkem nešikovné, raději bych měla jména stínů přímo v paletce, protože Sleek si umí se jmény pro stíny opravdu vyhrát.

V paletce najdeme také aplikátor na oční stíny. Já jsem na něj nesáhla už roky, takže tato součást paletky je pro mně absolutně zbytečná.


Jak jsem už naznačila úplně na začátku, s touto paletkou jsme se příliš neskamarádily. Kromě dvou odstínů mi ostatní odstíny absolutně nesedly. To bych ale až tak nedávala za vinu paletce. Bohužel ale, samotná kvalita stínů v paletce mně také velice zklamala. Stíny jsou hodně prášivé, většina stínů je mizerně pigmentovaná, na víčku vytvářejí fleky a nejdou pořádně pravidelně rozblendit, ani nanést. Když chcete mít stíny opravdu hezky rozblenděné, blendíte tak dlouho, až stín rozblendíte do ztracena a na víčku vám nic nezůstane. Výdrž stínů mně také zklamala. Používala jsem pod ně bázi pod oční stíny, jako ostatně pod všechny stíny, a i tak jsem měla stíny už po nějakých 6ti hodinách hodně vybledlé a večer byl zbytek stínů co na víčku zůstaly slitý v záhybu oka. Při focení stínů na ruce jsem musela nanést několik vrstev, aby jste na fotce vůbec něco viděli. Po tomto vám musí být jasné, že paletku nemůžu ani v nejmenším pochválit a ani ji doporučit ke koupi.


Možná se ke mně jen dostal vadný kus nebo čert ví v čem je chyba... ale i z paletky Garden of Eden jsem mírně rozpačitá (opět si povíme více přímo v recenzi na tuto paletku).

Pojďme si teď představit jednotlivé stíny. Pro lepší orientaci jsem k jednotlivým stínům připsala jejich jména. Pořadí stínů v paletce odpovídá pořadí, v jakém jsou stíny naneseny na ruku.



LOUNGE LOVERS
Můj nejoblíbenější stín z celé paletky. Je to zlatavý třpytivý stín, který vypadá krásně na celém víčku.

POOLSIDE
Matný modrý stín, na víčku byl vždy nerovnoměrný a působil na mně dojmem modřiny.

SUNSET STRIP
Matná meruňka. S touto barvičkou se mi vcelku dobře ztrácely stíny v ohybu, samozřejmě bylo zapotřebí lehčí ruky, ale tento barevný akcent vypadal ve výsledku skvěle.

AMBIENCE
Matná fialovo-šedá barva, pro mně opět efektový stín k vytvoření modřin a unaveného pohledu.

CHILLED OUT
Tento stín má bílou barvu a je zcela matný. Je to podle mně druhý nejslabší stín z paletky, co se pigmentace týče.

BLUE MARLIN
Matný teal stín. Hodí se na ztmavení vnějšího koutku oka, ale protože jde špatně blendit, není výsledný efekt takový, jaký bych si představovala.

A jdeme na druhou řadu.

OPENING PARTY
Můj druhý nejoblíbenější stín z paletky. Je to třpytivý fialovo-modrý stín. Obsahuje modré třpytečky, které se nádherně lesknou a mění v závislosti na dopadajícím světle. Společně s LOUNGE LOVERS to byla moje milovaná kombinace. Tyto dva stíny bych brala samostatně.

ON THE ROCKS
Oranžovo-růžová barva, obsahuje zlatý shimmer. Na očích mi tento stín vůbec nelichotil, dokáže hodně zvýraznit unavené oči a dělá je ještě více ospalé.

TALAMANCA
Matný stín barvy kapučína. Je to nejhůře pigmentovaný stín z celé paletky. Myslela jsem si, že to bude skvělý stín do záhybu oka pro ztrácení stínů. Tím rozhodně není, protože tam není absolutně vůbec vidět!

FEEL EUPHORIC
Růžová s jemným stříbrným shimmerem. Pokud je nemáte, ale potřebuje mít super unavené a uplakané oči, pak doporučuji použít právě tento stín.

BALEARIC BEAT
Matná zelená, připomíná mi dužinu kiwi. Odstín je fajn, třeba s vedlejší fialovou BB vypadal dobře, ale ta pigmentace je prostě prachmizerná.

PARADISE
Matný fialový stín. Budu se opakovat, ale opět hodně slabá pigmentace. Na víčku se rozblendí téměř do ztracena a není ve výsledku vidět.

Z celé paletky jsou pro mně vlastně použitelné pouze dva stíny, a to LOUNGE LOVERS a OPENING PARTY. Musíte uznat, že tohle je na paletku o 12ti očních stínech hodně málo. Tahle paletka mě hodně zklamala a tak trochu mě odrazuje od koupi nějaké další Sleek paletky.

Sleek nedávno představil pokračovatelku této paletky, konkrétně tedy I Divine Del Mar Vol. 2. Paletka na mne působí usedlejším dojmem, rozhodně to není žádná divočina jako sestra Del Mar Vol. 1. Barevné složení stínů v této paletce mne popravně příliš nezaujalo a osobně bych se už obávala i kvality a pigmentace stínů.

Co vy a paletky od Sleeku? Ano či ne?

Hezkou neděli! :o)

9 komentářů:

  1. Já mám doma jednu paletku, a to Arabian Nights. Má opravdu nádherné barvy, ale i my jsme se příliš neskamarádily.. doposud, snažím se jí přijít na chuť, ale pořád mi to moc nejde. Na mě oparvdu strašlivě práší, a vzhledem k tomu, že si před líčením očí dělám již celý makeup, tak to není zrovna nejvhodnější.. (dělat líčení očí dříve, než si sjednotím pleť včetně okolí očí, se mi celkem příčí..). Stejně tak to, že je nemůžu nanášet tak, jak jsem zvyklá. Tedy přes základní podkladový stín, na ten se prostě nechytnou, vůbec. Musím je tedy aplikovat přímo na bázi a to mi občas také komplikuje život.. Navíc jsou to asi jediné stíny, které jsem jednou našla slité v ohybu.. Musím je ještě důkladně otestovat, ale nejsem z ní nadšená, vůbec :( O další sleečí paletce tedy zatím neuvažuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma ještě Vintage Romance a Garden of Eden. Vintage Romance mám velmi ráda a nemám s ní problém. Garden of Eden má nádherné barvičky, ale právě mám trochu problém s kvalitou stínů. Po Arabian Nights jsem pokukovala když vyšla, ale podle tvých slov jsem teď ráda, že jsem si ji nepořídila. Já si taky první dělám makeup celé tváře, teprve pak líčím oči. Naopak to prostě neumím a když jsem to párkrát zkoušela, nedopadlo to nikdy dobře. :-D

      Vymazat
  2. Škoda, že ti nesedla :(. Já mám Sleek hodně ráda, tuto paletku zrovna nemám, ale mám jiné a s těmi jsem spokojena, ale je pravda, že matné stíny jsou horší než třpytivé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma od Sleeku ještě další dvě paletky. Jak jsem psala Lucce výše. S jednou jsem spokojená, s druhou tak úplně ne. Ještě mám od Sleeku dvě tvářenky a ty jsou v pohodě taky. Samozřejmě, s matnými stíny má problém skoro každá značka, ale u téhle paletky je toho prostě na mně moc. :-D Nebo spíš málo... Záleží, z které strany se to vezme. ;-)

      Vymazat
  3. Tuhle jsem moc chtěla....pro ty barvy by jeden vraždil! A pak chce člověk vraždit, když si s tím kreslí na oko :D Ne, matné stíny jsou prostě kovbojka. A tedy MakeUp Revolution mi taky nepřijde jako bůhvíco, taky mi to flekatí a nepovažuju se za až tolik nešikovnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruško, ty jsi pravý opak nešikovnosti, takže tady bych zádrhel opravdu neviděla! ;-) A vystihla jsi to přesně! :-D Z člověka je pak v mžiku dvojnásobný vrah, ani neví jak, a to za paletku očních stínů nestojí. :-D Od MakeUp Revolution doma nic nemám a asi ani nechci. Zatím jsem ničemu nepodlehla a doufám, že to tak i zůstane. Ono je to na pohled všechno nádherné, super barvičky, ale tak nějak předpokládám, že když bych nějakou paletku doma otevřela a chtěla použít, bude stát za velké kulové! Vždyť i na těch videích je vidět, že ty stíny jsou nic moc a ženské o nich básní a tvrdí, že jsou lepší než stíny UD. Jako nevím, ale zase až tak tomu nevěřím. ;-)

      Vymazat
  4. Matné stíny Sleek neumí, mám s tím stejné zkušenosti. Moje oblíbené paletky od Sleeku mají matný stín jeden jediný, a zbytek je se shimmerem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matné stíny umí málo kdo, ale tohle je opravdu hodně nepovedené. Mně zlobí v paletce Garden of Eden i třpytivé stíny (se shimmerem), tak nevím kde je chyba...

      Vymazat