sobota 5. dubna 2014

Barry M - Mist

Hm..., tak jak s tímto článkem si poradím... Sama nevím. To máte tak... Strašně jsem se na tyto laky z řady Silk těšila. Viděla jsem nepřeberné množství fotek a nemohla jsem se dočkat dne, kdy budou laky naskladněny na mýchšminkách. Ten den přišel a já okamžitě objednávala.

První mírné rozčarování se dostavilo hned během lakování prvního nehtu. Ten lak je totiž šíleně tekutý! Nevím proč, ale nějak jsem čekala že lak bude mít spíše hustější konzistenci. Navíc i po důkladném otření štětečku vám po něm během lakování nehtu sjede dodatečná kapka laku a nadělá na nehtu víc škody než užitku. Že se mi s ním nepracovalo vůbec dobře je podle mě dostatečně vidět na fotkách. S krytím laku jsem byla spokojená v obvyklých dvou vrstvách. Schnutí bylo poměrně rychlé. Během schnutí povrch laku zmatněl, ale výsledný efekt není zcela matný. Lak obsahuje celkem výrazný shimmer, který je tvořen stříbrnými, růžovými a tyrkysovými pidi-midi třpytečkami. Tahle kombinace matu a třpytu vypadá velice zajímavě a hezky.

Druhé rozčarování, za které ale lak samotný nemůže, u mě spočívá v tom, že lak je na mě až moc studený. Bude to nejspíš mým odstínem pleti, ale když jsem se po nalakování laku podívala na ruce, úplně mi přeběhl mráz po zádech a automaticky mi přišly na mysl obrázky sněhových závějí a chumelenice. Osobně si ale myslím, že tohle se bude opravdu lišit tón od tónu pleti.

A na závěr rozčarování číslo tři, které bych snad ani rozčarováním nenazvala. Viděla bych to spíše na jedno velikánské COŽEEE?! Nyní vám nastíním část mého dne: Lakovala jsem asi ve čtyři hodiny. Řekněme že v pět hodin jsem lak prohlásila za kompletně suchý a jala jsem se běžných činností. Určitě jsem si umývala ruce mýdlem pod tekoucí vodou, utírala jsem si je do ručníku, brala jsem do ruky různé předměty, chystala jsem si oběd a svačiny do práce, sahala jsem do šuplíků pro příbory a nože... A po tomto všem byl lak v absolutním pořádku bez jediného škrábance. Pak jsem ale cca okolo osmé hodiny večerní začala umývat nádobí. Nasadila jsem si rukavice, bez kterých už nádobí vůbec nemyju. A když jsem je sundala, zůstala jsem na svoje ruce čučet jako puk! Na co jsem tak čučela se budete moct podívat na posledních dvou fotografiích.

Z laku jsem bohužel zatím dost rozčarovaná, přestože jsem se na něj moc těšila a chtěla jsem ho mít ráda. Laku dám určitě ještě někdy šanci, ale zatím nedokážu říct kdy. A taky jsem moc zvědavá na zbývají dva kousky které jsem si pořídila.

Co vy? Máte taky někdo tyto laky doma? Jak jste s nimi spokojené?

Bez nadlaku






S nadlakem




Katastrofa na pravé ruce


Katastrofa na levé ruce


13 komentářů:

  1. Myslíš jako "jedno velké WTF???" ? :-)
    Jo, tak tohle když mi lak udělá, má u mě na dlouhou dobu utrum. Pokud ne navždy. Barvička je to krásná, sice si taky nejsem jistá, že by mi slušela, ale měla bych ji ráda :) Jsem zvědavá na ty tvé další odstíny, jestli to budou taky takový potvory.
    Ještě mě tak napadá: nemůže za to sušič? Nebo podlak? Nepoužilas vyjímečně jiný?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... i tak by se to dalo říct. :-)
      Taky si právě nejsem moc jistá, kdy lak dostane druhou šanci... Třeba ho zachrání zbylí dva sourozenci, kteří budou úžasní. ;-)
      Podlak používám stejný už asi rok a nadlak tak tři měsíce... S žádným jiným lakem se mi to ještě nestalo. Takže nevím zda může být problém tady.

      Vymazat
  2. Ach, to je překrásná barva. Taky se už nad nimi nějakou chvilku rozplývám.
    Jinak to je síla, co se ti s lakem stalo. :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda jo! Jenom jsem na ty nehty nevěřícně hleděla, ukázala je mamce, ta taky hleděla a já je letěla odlakovat, protože jsem se na to dýl nevydržela dívat. :-)

      Vymazat
  3. Mě něco podobného s lakem udělal topcoat, když jsem ho nejspíš nalakovala na ne 100% zaschnutý lak(I když to bylo asi hodinu po nalakování) Od té doby prostě topcoat dám až druhý den nebo až za několik hodin, až když mám jistotu, že jsou nehty fakt suché, protože někdy si tam udělám rýhy i 3 hodiny po nalakování :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Mě je právě divné že jsem předtím dělala tolik věcí, kdy už se ten lak mohl poškodit a nic. Až pak v těch rukavicích...

      Vymazat
  4. To máš dobré, že ti lak zůstal na nehtech :D Když si dám rukavice, tak se mi většinou lak sloupe a je jedno, kdy jsem lakovala (před hodinou nebo 3 dny).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, ale v jakém stavu. :-D Mě ty rukavice s laky vůbec nic nedělají, tedy až do tady toho incidentu. Lak mi šel vždycky hned dolů, když jsem nádobí myla holýma rukama. Taky mě pak hodně svědila kůže a tak, takže proto jsem začla používat rukavice.

      Vymazat
  5. Barva se mi sice líbí, ale příliš tekuté laky nemám ani trochu v lásce a pokud by mi udělal po tolika hodinách to co tobě, letěl by nekompromisně do koše a nikdy víc bych si lak od zníněné značky nekoupila. Takže asi tak :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/zpevnujici-telovy-olej-pece-na-dekolt.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou Barry M má úžasné laky, takže takto rezolutně na základě jedné chybky bych značku vůbec neodsuzovala. Jinak tekuté laky taky nemám moc v oblibě.

      Vymazat
  6. Barva je nádherná, teda mnohem hezčí je bez nadlaku, ale ty jeho "funkce" mě docela děsí... Jako kupovat ho nebudu, ale hodně ráda bych ho vyzkoušela, jestli by mi to taky udělal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš, tak ti ho můžu klidně půjčit... Já ho chci časem taky ještě jednou vyzkoušet. Třeba to byla jen špatná souhra okolností ve špatný lakovací den... :-/

      Vymazat
    2. Byla bych ti moc vděčná za půjčení, děkuju :)

      Vymazat