úterý 24. září 2013

Co srpen dal a vzal


Minulý měsíc jsem upletla bič sama na sebe. V nákupech jsem se na moje poměry držela dost na uzdě, ale zato ta spotřeba... No nic, raději jdeme rovnou na ni. Už i tak to bude dlouhý článek. :o)





Lybar Mega silně tužící lak na vlasy
Můj vůbec nejoblíbenější lak na vlasy, nedám na něj dopustit. Zmínka o něm padla už v únoru, kde si můžete přečíst více.
Koupím znova: ANO

L'Oréal Studio Silk & Gloss Hot Straight Spray
Kdysi jsem na tento sprej pro ochranu vlasů před teplem nedala dopustit. Našla jsem ale lepší, a zůstanu tedy u něj. Nicméně všechno co jsem napsala o tomto ochraném spreji v lednu stále platí.
Koupím znova: NE

Gliss Kur Oil Nutritive šampon
Tento šampon je určen pro delší vlasy, které mají sklon k třepení konečků. Obsahuje 7 vyživujících olejů a komplex tekutého keratinu. Musím říct, že šampony od Gliss Kuru jsou moji čím dál tím větší oblíbenci. Šampon naprosto božsky voní, výborně umývá vlasy, jsou po něm jemnější  a opravdu vyživuje konečky vlasů, protože jakmile jsem ho přestala používat začaly se mi konečky vlasů třepit. Krásně pění, vlasy nezacuchá. Za mě můžu doporučit.
Koupím znova: ANO

Balea sprchový gel Juicy Melon
Balea sprchový gel s vůní čokolády a fíků
O sprchovém gelu s vůní čokolády a fíků jsem psala již v květnu. Pro melounový sprcháč, který byl v prodeji minulé léto platí v podstatě to samé, jen jeho melounová vůně je mnohem příjemnější a přirozenější (není tak umělá).
Koupím znova: ANO


ELF Šampon na štětce
Svoje štětce neumývám žádným jiným šamponem, než tímto od ELFu a nemůžu si na něj vůbec stěžovat. Je to jeden z povedenějších výrobků, které ELF nabízí. Šamponu stačí malinko a i hodně špinavý štětec dokonale umyje od všech líčidel a jiných nečistot. Tato lahvička o obsahu 120ml mi vydržela něco málo přes rok, přičemž štětce umývám minimálně jednou za měsíc. Štětce nejsou po použítí šamponu vysušené, roztřepené nebo já nevím jak poničené.
Koupím znova: ANO

Peter Thomas Roth Mega-rich šampon
Tento šampon jsem dostala jako dárek k objednávce z Cherry Culture. Šampon krásně voněl po citrusech, vlasy dobře umyl, dost pěnil, vlasy necuchal. Byla jsem s ním spokojená, ale plné balení si pořizovat nebudu. Ani jsem nikde nepátrala, kolik stojí.
Koupím znova: NE

Kiss My Face Whenever kondicionér
Kondicionér spolu se šamponem byly v jednom balení Ladyboxu tuším. Na tyto výrobky jsem se hodně těšila, protože naprosto božsky voní po limetce a já všechny citrusové vůně (no snad jen kromě grepu) úplně zbožňuju. Nicméně po prvním použití jsem byla dost zklamá a do vypotřebování celé lahvičky se nic nezměnilo. Kondicionér byl úplně k ničemu a nedělal s vlasy nic. Měla jsem je zacuchané a hrubé, jako kdybych se umyla jen šamponem. Následné rozčesávání bylo docela peklo.
Koupím znova: NE

Kiss My Face Whenever šampón
V podstatě platí to samé jako u kondicionéru. Nalákala mě úžasná limetková vůně, ale po prvním použití jsem byla zklamaná. Šampon vlasy sice zbavil všech nečistot a vlasy byly dobře umyté, ale zároveň je šíleně zacuchal a udělal mi z nich nepoddajné žíně.
Koupím znova: NE

Seche Vite rychleschnoucí nadlak
Myslím, že Seche Vite není ani potřeba představovat. Je to nadlak, který schne opravdu rychlostí blesku, i z nejmatnějšího laku udělá lesklý lak, vyrovná hrubý povrch glitrových laků a prodlouží výdrž laků. Ale bohužel má i svoje negativa. Některým lakům mírně změnil barvu, některé laky opravdu hodně stáhnul z konečků nehtů a ke konci lahvičky tak šíleně zhoustnul, že ani thinner už ho nezředil, proto jsem ho již vyhodila. Nicméně i tak si ho nejspíš pořídím znova, protože nadlak od NYC mi v některých věcech nevyhovuje malinko víc.
Koupím znova: ANO


Yves Rocher Odličovací voda s chrpou na obličej a oči
První se musím zastavit u konzistence. Rozhodně to není voda, spíš tekutější gel. Konzistence mě sice při prvním použití překvapila, ale jinak mi moc vyhovovala. Odličovala jsem si s ní jak obličej, tak i oči. Pleť voda odlíčila perfektně, nezanechala ji ulepenou a staženou. Oči voda odličovala trochu hůře, musela jsem použít o tamponek více, aby byly oči odlíčené dokonale. Jinak mi ale na oči vyhovovala, neštípala a nevysušovala oční okolí. Za mě fajn produkt, který bych si klidně koupila znova.
Koupím znova: ANO

Yves Rocher Jemný odličovač s chrpou na citlivé oči
Podrobnou recenzi si můžete přečíst zde.
Koupím znova: ANO

Fa Sport Double Power Cool Fresh
Pár vět o tomto anti-perspirantu padlo již v červencové bilanci.
Koupím znova: ANO

Avon Naturals hydratační tělový sprej s melounem
V podstatě by se dala použít slova, která padla u malinového spreje v minulé bilanci. Rozhodně bych si tenhle sprej nevybrala jako celodenní ochranu, ale na nějaké sem tam to přestříknutí, proč ne. Vůně melounu se Avonu podařila vyrobit věrněji, i když nějaké rezervy by se taky ještě našly.
Koupím znova: NE

Avon Ice Sheers Refreshing
Lehká ovocná vůně, kterou jsem nosila ráda během léta. Hlavní složkou vůně je hruška. Výdrž byla kratší a bylo nutné vůni během dne několikrát obnovit. Znova si ji nekoupím, protože mám ještě stále dva košíky plné vůní, které potřebuji první spotřebovat, než začnu nakupovat nové.
Koupím znova: NE


Wickies Vlhčené ubrousky napuštěné osvěžujícím krémem
Tyhle vlhčené ubrousky byly na prd hned od začátku. Byly málo napuštěné a při čištění obličeje nebo rukou strašně drhly. Nakonec jsem je vypotřebovala, když jsem je používala při čištění rukou během swatchování na recenze. Kupovala jsem je v Kauflandu za nějakých 20Kč, a znova si je rozhodně nekoupím, protože jsou fakt na prd. Nedovedu si ani představit, že bych něma měla drhnout jemnou dětskou pokožku.
Koupím znova: NE

Adidas hydratační sprchový gel s mikro částečkami
Vzoreček jsem měla přiložený v některém čísle časopisu od DM tuším. Sprchové gely od Adidasu jsem v minulosti používala docela často a něco mi říká, že jsem v plném balení měla i tento. Myslím si, že Adidas inovoval pouze balení. Sprcháč byl fajn, moc krásně voněl, dobře pěnil, umýval, nevysušoval. Klidně bych si ho koupila znova, kdybych neměla sprcháčů na pět let dopředu.
Koupím znova: ANO

ELF tvářenka Tickled Pink
Asi teprve třetí tvářenka, kterou jsem kdy dokázala spotřebovat celou. Nutno podotknout, že mi k tomu hodně pomohla tvářenka samotná, protože prášila naprosto nehorázně. 1/4 tvářenky jsem nanesla na štětec a zbylé 3/4 tvářenky se jen tak vznesly do vzduchu. Pigmentace byla taky slabší, ale tvářenka se dala dobře vrstvit, takže asi třemi vrstvami jsem dosáhla požadované pigmentace. Na druhou stranu je ale pro ně vrstvení lepší, než kdybych hned vypadala jako Marfuša a nešlo s tím už nic dělat. Výdrž tvářenky byla celkem dobrá, 10hodin na tváři vydržela. Barva tvářenky byla světle růžová s mini pidi třpytečkami, které jste na tváři museli hledat, aby jste je zahlédli. Tvářím dodala přirozený a zdravý nádech. Tvářenek mám taky až nad hlavu, takže nemám potřebu si tuto tvářenku kupovat znova.
Koupím znova: NE

Balea kokosová maska na vlasy
Tato kokosová maska je ze stejné řady jako můj milovaný kondicionér. Masku jsem si nicméně příliš nezamilovala, přesněji řečeno vůbec. Měla jsem asi 4 pytlíčky, 3 z nich jsem spotřebovala už kdysi a do tohoto posledního se mi moc nechtělo. S vlasy podle mě nic moc neudělá, nijak výrazně je neuhladí, neposílí a i rozčesávání šlo hůř. Když si nechám na vlasech zmiňovaný kondicionér dýl, udělá mi mnohem lepší službu, než tato maska.
Koupím znova: NE

Balea Fruity Kiss balzám na rty
Baleácké balzámky na rty mám ráda. Jsou v podstatě za hubičku a službu udělají parádní. Podrobněji jsem se o tomto balzámu zmiňovala ve srovnání s druhým-nic moc Baleáckým balzámem v plechovce.
Koupím znova: ANO

ELF Blackberry balzám na rty
Balzámek byl celkem fajn, ale používala jsem ho jen doma, protože občas na rtech udělal až moc silnou vrstvu a nevypadalo to vůbec hezky. Hydratoval ale moc dobře, když jsem ho nanesla večer před spaním, ještě ráno po probuzení jsem ho měla na rtech. Vůně nic moc, byla hodně umělá.
Koupím znova: NE

Nákupy byly tento měsíc (opět) převážně lakové. Využila jsem 50% slevu při otevření nového obchodu Modeláže v Olomouci. Chanel je z blogsale u Sofastars, tvářenka od viennettky, rtěnka z Avonu a BB krém z Oriflame.


Závěr

Spotřebovaných produktů celkem: 21
Koupených produktů celkem: 13
Rozdíl: -8


Poprvé v historii se v bilanci dostávám do záporných čísel, což je kladný výsledek! :o) Jen houšť, jen houšť.


8 komentářů:

  1. 50% sleva? Safra, jaktože mi to uteklo? Tys jí ale využila jak se sluší a patří! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, měli ji v den otevření kamenného obchodu a platila pouze tam, takže jsem nesměla chybět :-D

      Vymazat
  2. já se do zýporných čísel ještě nedostala.. achjo.. :D když už to nepřeháním s nákupy, tak zase spotřeba je minimální.. co no, alespon, že je nějaká:)
    jinak z tvých spotřebovaných výrobků mám zkušenost pouze s Baleou :D konkrétně s čokoládovým sprcháčem a balzámem na rty.. a obojí mi moc vyhovuje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, taky to jednou přijde. ;-) no přesně tak, je lepší aspoň nějaká spotřeba, než-li žádná :-)

      Vymazat
  3. Vyčerpávající recenze na spotřebované výrobky ..ja jsem vyzkoušela jenom Lybar a Baleu...zvu tě na návštěvu na premiérovou giwe away :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta spotřeba je úžasná, taky bych se do toho potřebovala takhle obout :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! :-) mě přijde, že toho spotřebovávám poměrně dost, ale přitom ničím naschvál neplýtvám a vše používám v obvyklém množství. sama nevím, jak to vlastně dělám :-D

      Vymazat