úterý 6. května 2014

Měsíšní chvástačka - duben 2014

... aneb nové knihy, které jsem si pořídila v dubnu ... protože nejen kosmetikou živ je člověk!

Všechny knihy, které vám dneska ukážu jsem pořídila 23.4. během dne bez DPH na knihy. Nakupovala jsem v knihkupectví Neoluxor Olomouc. Počítala jsem s tím, že v knihkupectví bude trochu více lidí, než bývá normálně, ale realita mě překvapila o dost více. V knihkupectví bylo doslova narváno a k některým knihám jsem se ani přes zástup lidí kolem nich nemohla dostat. Nakonec jsem si vybrala 7 knih a to jsem se musela ještě hodně krotit. Jdeme na jejich stručné představení.


Colleen Hooverová - Bez naděje
Na tuto knihu jsem četla tolik pozitivních recenzí, že jsem po ní hned od začátku toužila. Teď konečně nadešel správný čas na její pořízení.


Jennifer Probstová - Manželská past
Mám doma již první díl, který se jmenuje Manželská smlouva. Manželskou smlouvu jsem přečetla jen s malými přestávkami v jednom kuse. Není to žádný výkvět literatury, ale je to milá kniha, nad kterou člověk nemusí přemýšlet a bohatě se zasměje. I takovéto oddechové knihy podle mě patří do knihoven. I z tohoto důvodu jsem si pořídila díl druhý a pořídím si i díl třetí. Taky úplně nesnáším, když nemám doma kompletní série.


Veronica Rothová - Aliance
Věta o sériích platí i pro tuto knihu. Jedná se již o třetí, závěrečný díl. První díl se jmenuje Divergence a je podle něj natočený už i film, který je právě v kinech. Já se na něj chystám ve středu. Druhý díl nese název Rezistence. Série mi hodně připomíná sérii Hunger Games.


Sofia Caspariová - Laguna plameňáků
Opět kniha do série, která se jmenuje Argentinská a tvoří ji tři knihy. První díl se jmenuje V zemi korálového stromu, druhý Laguna plameňáků. Díl třetí teprve vyjde a bude se jmenovat Píseň vodopádu. Moc se mi líbí obálky těchto knih.


Erik Axl Sund - Vraní dívka
K Vraní dívce snad ani nemusím nic dodávat. Určitě jste o ní už slyšeli. Moc se na ti těším a jsem zvědavá, co se mnou kniha udělá.


Jo Nesbo - Červenka
K Jo Nesbovi toho taky není potřeba moc dodávat. Severskou literaturu všeobecně mám moc ráda a tento autor není vyjímkou.


Scott Spencer - Nekonečná láska
Na tuto knihu jsem přišla díky upozozrění z bux.cz na facebooku. Po přečtení anotace jsem věděla, že knihu musím mít. Jen se mi tedy vůbec nelíbí obálka knihy... V kinech už by také měl být stejnojmenný film.


Vyrazili jste taky na nákupy knih během dne bez DPH? Jaké knížky jste si případně pořídili?



2 komentáře:

  1. To je super článek. Závidím ti, že máš čas a chuť číst. Já bych četla taky strašně ráda, ale na vejšce si toho přečteš ve skriptech strašně moc a pak ani nemáš náladu nebo čas číst knížku. Nebo to mám takhle jenom já? Jinak se strašně těším na léto na prázdniny, to vždycky zchroustám hodně knížek. Určitě se u tebe inspiruji, máš fajn vkus :) Jinak jsem bohužel nevěděla o dni bez DPH, to bych určitě vyrazila nakupovat, škoda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro všechno až na 2 kusy prodáváme. U nás taky nebylo znát, když byla akce, že by přišlo více lidí, ale o něco málo to bylo lepší než normálně. Nesbo je ted hodně v kurzu a dnes nám přišly jeho audio knihy :)

    OdpovědětVymazat