sobota 30. března 2013

Co únor dal a vzal


Sice máme konec března, ale já jsem se dostala teprve ke statistice za únor. Zřejmě to tak vypadá, že tyhle pravidelné články dříve stíhat nebudu, protože i když se to nezdá, zaberou dosti času. Taky bych vás chtěla poprosit o to, aby jste na mě nevolali doktora Chocholouška. Já totiž vím, že jsem šílená a taky vím, že s těmi nákupy jsem to tentokrát opravdu přehnala. Ale stalo se a zpět to už nevrátím... ;-) Na mou obranu uvedu, že v březnu se opravdu hodně držím a počet koupených věcí je zatím nízký.



Lybar lak na vlasy Mega silně tužící
Můj nejoblíbenější lak na vlasy, který kupuju už několik let. Sice ho sem tam prostřídám a vyzkouším nový, vždy se ale vrátím k tomuto laku. Nesmrdí, stačí ho málo a vlasy krásně zafixuje. Vlasy neslepuje, nedělá z nich jednolitou a tuhou formu. Z vlasů jde krásně vyčesat a ve slevě jde pořídit od nějakých 40 - 50kč.
Koupím znova: ANO

Oriflame Nature Secrets sprchový gel s levandulí a fíky
Tuhle řadu sprchových gelů mám ráda a měla jsem snad všechny minimálně jednou. Tenhle sprcháč nebyl vyjímkou a oblíbila jsem si ho taky. Sprcháč voní hodně po levanduli, ale tu já můžu, takže no problem. Fíky tedy moc necítím, ale ty já naopak nerada, takže to mi nevadí taktéž. Sprchový gel dobře pění, pokožku nevysušuje, umývá dobře - tedy plní všechno, co má. Nekoupím si ho znova jenom proto, protože zásobu sprcháčů mám tak na 5 let dopředu.
Koupím znova: ZŘEJMĚ NE

Garnier Fructis posilující šampon Citrus Mint Fresh
Šampon je určený pro normální a rychle se mastící vlasy. Tedy pro ty mé, jen s tím rozdílem, že mě se dělají ještě lupy. Šampony od Garnieru používám už spoustu let a zatím mi všechny vyhovují. Tento má úplně ze všech nejlepší vůni, krásnou svěží, citrónovou. Stačí ho málo a ve vlasech dobře pění, necuchá je, vlasy umyje do čista. A opravdu se mi po něm vlasy míň mastily.
Koupím znova: ANO

Lirene hydratační mléko k odlíčení obličeje a očí
Můj absolutní miláček k odličování. Nechápu, proč tu dodnes nemá samostatný post. Jemné hydratační mléko, které odlíčí dokonale jak obličej tak oči. Je ho sice zapotřebí trochu větší množství, ale to mi nijak nevadí. Pleť po něm nemám stáhnutou, naopak je pěkně hydratovaná. V očích neštípe a ani nijak jinak je nedráždí. Prostě moje nej!
Koupím znova: ROZHODNĚ ANO

Blanchette B Čistící gel na obličej
Myslela jsem, že na tento čistící gel už jsem psala recenzi, ale to jsem se mýlila. Takže to aspoň ve stručnosti napravím nyní. Jedná se o další levný výrobek polské kosmetiky, kterou seženete v Kauflandu. Svou kvalitou nicméně cenu několikanásobně převyšuje. Čistící gel stojí asi 40Kč. Docela příjemně voní, tak svěže, přesněji vůni popsat nedokážu. Gel neobsahuje žádná zrníčka ani nic podobného. Používala jsem ho každý den ve sprše k dočištění obličeje. Pleť vyčistil do posledního póru, nevysušil ji, nestáhnul ji a nedráždí ani v očích, pokud se vám povede tam gel dostat, stejně jako mě.
Koupím znova: ANO

Oriflame Brazil Nuts Hand Cream
Krém na ruce naprosto nááádherně voní! Ale to je asi tak všechno co dokáže... Používala jsem ho v práci, kde kladu na krémy na ruce vyšší nároky, protože mě strašně vysušuje tamější voda nebo mýdlo na ruce, které v práci máme - nebo obojí. Takže se musím pořád mazat, mazat a mazat. Tímto krémem o 75ml jsem se mazala tak intenzivně, že jsem ho vymazala za 10 dní! Což se mi zdá až moc rychlé... Krém byl až moc vodový, hned se sice vsáknul, ale nazanechal po sobě ruce vůbec hydratované, takže jsem se mohla mazat okamžitě znova. Kam se tenhle krém hrabe na limitkové od Essence...
Koupím znova: NE

Sebamed Hand + Nail Balm
Tento 10ml vzoreček byl součástí prvního Ladyboxu. Protože je malý, hodila jsem si ho do tašky, aby nezabíral moc místa. Tento krém na ruce je pravým opakem krému od Oriflame. Brutálně mi smrděl, ale za to úžasně hydratoval. Jeho zápach nedokážu nijak přesněji popsat, ale opravdu mi hodně vadil. Hydratace byla perfektní, po namazání jsem měla ruce do prvního mytí bezvadně hydratované. Škoda té nevoňavé vůně...
Koupím znova: NE

Labello Classic Care
O klasickém Labellu snad ani nemá cenu se zmiňovat. Tento kousek byl extra měkký a asi při třetím použití se mi zlomil, takže jsem ho pak musela používat se vší opatrností. Rty dobře hydratoval a měl i dobrou výdrž.
Koupím znova: ANO

CHI Silk Infusion
Tento olejíček na vlasy od CHI, který byl opět v nějakém Ladyboxu či Senzaboxu, mě moc neoslovil. Jeho vůně pro mě byla opět nic moc. Přišlo mi, že to je málo olejovaté a že mi to s vlasy nic nedělá. Vlasy jsem neměla lesklejší, zdravější ani uhlazenější, prostě CHI mi s vlasy neudělalo vůbec nic.
Koupím znova: NE

L'Occitane Immortelle Precious Cream
Těmito vzorečky krémů od L'Occitane se tuším strašně vytahoval Senzabox a nakonec to skončilo docela fiaskem, protože krému v tubě nebylo ani do čtvrtiny balení a vyšel stěží na dvě použití. Je jasné, že vzoreček nevydrží na měsíc, ale zase dvě použítí jsou podle mě hodně málo na to, abych zjistila zda mi krém sedí nebo nesedí. A obzvlášť při ceně krémů L'Occitane. No nicméně mě i ty dvě použití stačily, abych měla jasno v tom, že tento krém není nic pro mě. Jeho vůně pro mě opět otřesná, nic moc nehydratoval a jeho vrcholným výkonem bylo to, že sem se po druhém a posledním použití tohoto krému osypala jako osika. Děkuji - nechci!
Koupím znova: NE!!!

L'Occitane Immortelle Precious Night Cream
Platí to samé, co pro denní krém. Nočnímu krému ale budiž přičteno ke cti, že jsem se po něm neosypala.
Koupím znova: NE

K nákupům se snad ani vyjadřovat nebudu, protože to sami vidíte na fotce... Na mou obranu uvedu jen to, že Famous, MUA, Illamasqua a Yves Rocher jsem kupovala ve slevách. Takže z toho máme krásných 85 nově pořízených kousků...


Závěr:
Spotřebovaných produktů celkem: 11
Koupených produktů celkem: 85
Rozdíl: +74 ...no comment...

26 komentářů:

  1. Páni! :D těším se na Mua recenze, dlouho přemýšlím jestli do těch jejich paletek jít nebo ne.. Jestli dobře koukám jsou tam illamasqua laky? určitě bych ráda viděla z blízka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na jednu paletku MUA by se tady měla objevit recenze v dohledné době. a laky Illamasqua se tu budou objevovat průběžně, podle toho, jak je budu lakovat :-)

      Vymazat
  2. Wow, taky bych chtěla aby se mi v jeden měsíc sešlo tolik výrobků, i když bych je asi ani do konce života nestihla spotřebovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych zase chtěla, aby se mi jich tolik nesešlo ;-)))

      Vymazat
  3. Tolik toho koupím tak za rok :D.

    OdpovědětVymazat
  4. si děláš srandu že jo?? Místo nákupů by sis měla radši zajít do fitka...
    každá ženská ráda nakupuje, ale co je moc to je moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ja zase myslím, že každý by mal svoje peniaze míňať na to, na čo chce ;) a nestrkať nos do cudzích záležitostí!

      Vymazat
    2. Anonymní 1: JO! dělám! a nejvíc z tebe! do fitka bych zašla ráda, ale před rokem nám ho zavřeli (asi jsem do něj chodila málo), takže si raději něco koupím! :-)))

      Anonymní 2: taky si myslím... někdo to prokouří, někdo to propije a já to utratím za kosmetiku

      Vymazat
  5. to jsou zase fotky a statistiky jako hrom! na tvé porovnání se vždy hrozně těším, protože tolik pěkných věcí pohromadě se prostě jen tak nevidí :D taky by mě zajímaly ty MUA paletky, chtěla bych si nějakou pořídit, ale furt se nemůžu nějak rozhoupat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! :-) jednu paletku mám nafocenou, ale ještě k ní sepsat článek :-/ snad bude co nejdřív ;-)

      Vymazat
  6. Podobné články mě vždycky povzbudí - vidím totiž, že nejsem jediný blázen, který hromadí kosmetiku :-D!!!

    OdpovědětVymazat
  7. wow, tomu říkám nákupy :) hned mám lepší pocit, že jsem si toho tenhle měsíc zas nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  8. wow. tak to je teda masakr. ale zase je to každého věc, za co utrácí peníze. do hrobu si je přece nevezmem a žijeme jenom jednou. tak proč bychom si neměli udělat radost. mi se naštěstí daří krotit se :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ježišišmarja:-):-) Šikovná holka:-). Nedokážu si představit, co bych s tím JÁ měla dělat:-)

    OdpovědětVymazat
  10. úúú:D tak to je velký nepoměr :))

    OdpovědětVymazat
  11. Wow... kde na to bereš? :D ja chci taky :D

    OdpovědětVymazat