sobota 26. ledna 2013

L'Oréal Pure Zone - Zmatňující pleťová voda


Abych vám pravdu řekla, tak s touto recenzí si pořádně nevím rady. Můj názor na tuto zmatňující pleťovou vodu je zcela jasný, ale nevím pořádně, jak uspořádat proud svých myšlenek. :-) Takže pokud tato recenze bude poněkud zmatenější, předem se moc omlouvám! Hlavou se mi toho honí šíleně moc...



Pleťovou vodu jsem si kupovala už nějaký ten rok zpět, ještě na kolej. Tehdy stála tuším nějakých 119Kč, kolik stojí dnes vám bohužel nepovím. Lahvička obsahuje 200ml pleťové vody. Pleťovou vodu jsem tehdy používala krátce, a po přestěhování kolejních věcí domů jsem ji odložila na poličku do koupelny a úspěšně jsem ji ignorovala. Nikdy sem se k ní pořádně nechtěla vracet, protože mi hned od začátku používání nesedla. Ale někdy vloni na podzim jsem si řekla, že musím prostě a jednoduše spotřebovat všechny načaté produkty, nebo produkty, kterým by měla v dohledné době skončit záruka. Takže přišla na řadu i tato pleťová voda. Jen tak pro informaci, tahle pleťová voda měla záruku do března 2013.


Ihned po otevření víčka lahvičky se na vás vyvalí šílený, ale opravdu šílený alkoholový smrad!!! (To snad i ta slivovice voní líp, a to ji nepiju.) Alkohol je ve výčtu ingrediencí uvedený hned na druhém místě, takže ono se ani není čemu divit... Pokud překonáte počáteční alkoholový šok a aplikujete pleťovou vodu na vatový tampónek, a následně na obličej, dočkáte se dokonalého odlíčení pleti. Pleť jsem snad ještě po ničem tak dokonale odlíčenou neměla. Odlíčení je nicméně až tak dokonalé, že jsem měla vždy pocit, že mám všechny póry na obličeji úplně vyžrané a spálené. Při jeho používání mě taky pokaždé trochu štípaly oči. Očím jsem se samozřejmě vyhýbala, ale chtě nechtě, když jsem si přejela po tvářích, alkoholový smrad mi oči podráždil. 


Nyní se dostávám k tomu, co zmatňující pleťová voda slibuje, a co následně doopravdy na mé pleti dělala.
1) Slibuje, že pleť zmatní.
To vskutku ano, pleť je zmatněná naprosto dokonale. Taky když na ni dáte pomalu čistý alkohol, ještě aby zmatněná nebyla. Jenomže zmatnění vydrží tak kolem 5ti minut. Nejspíše v důsledku toho, že se pleť tak šíleně odmastí, začne se tomu bránit a kožního mazu produkuje tak dvojnásobné množství. Takže po těch 5ti minutách od vyčištění pleti můj obličej vypadal jako mega mastná a extra lesklá koule. HNUS!
2) Slibuje, že černé tečky a pupínky zmizí.
Tak to ani náhodou. S černými tečkami neudělá naprosto vůbec nic. Pupínky možná tak maximálně vysuší, ale určitě pouze po jejím používání pupínky nezmizí a už vůbec nezabraňuje jejich vzniku.
3) Slibuje, že počet stop po nedokonalostech klesne.
A toto má vlastně jako dělat co? Nedokonalost... Nedokonalost jsou určitě černé tečky a pupínky, ale v tom případě opakujeme pouze bod druhý. Pokud budeme považovat za nedokonalost mastící se obličej, opakujeme bod číslo jedna. V mém případě jsou nedokonalostmi na obličeji určitě jizvičky po silném akné. Ale prosím... Co by jako pleťová voda měla udělat s jizvičkami? Takže i bod třetí považuju za nesplněný.


Důkaz místo slibů. Na fotce je vyfocen seznam ingrediencí pleťové vody a alkohol přistižen na druhém místě.


Pleťovou vodu jsem úspěšně vypotřebovala až do konce. Sama na sebe jsem za to pyšná. :-) Překonávat ten alkoholový smrad každý večer chce opravdu hodně odvahy. Po jejím použití jsem si vždy ještě umyla obličej ve sprše, jinak bych musela měnit povlečení na polštáři každý den.
Tuhle zmatňující pleťovou vodu nedoporučuju naprosto nikomu. Snad jen nějakému odvážlivci, který by se chtěl hecnout a překonat sám sebe. ;-)
Já si tuto pleťovou vodu rozhodně znova nekoupím!

PS: Přitom peeling ze stejné řady mám tak ráda...

Co vy a tato pleťová voda? Znáte, máte?





4 komentáře:

  1. Tuhle pleťovku jsem měla taky, ale žádný zázrak to nebyl. Smrad opravdu strašný, nečekala jsem tolik alkoholu. Je fakt, že sice pleť vyčistila, ale to bylo tak to jediné, co zvládla. Takže jsem ji časem začala dávat jen na zánětlivé projevy a byl klid. Ale znova bych si ji určitě nekoupila, za ty prachy nestojí :-(

    OdpovědětVymazat
  2. odpovím na tvoji otázku jasně: neznám a ani znát nechci! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ji teda vypotřebovat nedokázala... Ale pěkně jsi to napsala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych z této řady také spíš chtěla vyzkoušet peeling, vodě se budu vyhýbat obloukem :D.

    OdpovědětVymazat