neděle 6. ledna 2013

Avon - Muse

Tato paletka čtyř očních stínů od Avonu, v odstínu Muse, byla součástí jakési zimní kolekce Avonu. V kolekci byla mimo jiné ještě jedna paletka, a to v odstínu Arctic Goddess. Dnes vám chci ale ukázat pouze paletku Muse.Určitě už nemusím zmiňovat fakt, že tyto paletky mám moc ráda a doma jich mám několik, protože o nich mluvím pomalu v každém třetím článku. ;-)



Avon vždy u těch paletek, které jsou součástí nějaké speciální kolekce, mění potisk vrchního víčka paletky. Tento potisk má tedy reprezentovat zimu. Mě se převážně modrý potisk líbí a je podle mě povedený. Nejsou na něm tolik vidět otisky prstů a paletka je díky němu snadno rozpoznatelná od černých paletek ze stálé řady.


V paletce opět nechybí velké zrcátko přes celé horní víčko, které se občas hodí. V paletce je i klasický pěnový aplikátor, který nepoužívám. Plast je kvalitní, bytelný. Paletka se otevírá snadno a horní víčko pěkně dolíhá ke spodku paletky.


Všechny čtyři stíny se mi barevně moc líbí a jdou spolu pěkně kombinovat. Většinou mám ten problém s paletkami, že alespoň jeden odstín v ní nepoužívám. Tahle paletka ten případ ovšem není. Nepoužívám všechny čtyři stíny najednou, to bych určitě vypadala jako klaun, ale stíny spolu po dvou nebo třech kombinuju. S paletkou jdou snadno vytvořit nenápadná a přirozená líčení na den, tak i tmavé líčení na večer. 


Teď přijdou na řadu popisy odstínů, které rozhodně nejsou mojí oblíbenou parketou. Ale jdeme na to...

Horní levý taupe stín obsahuje stříbrné třpytečky. Pigmentace u tohoto stínu je střední. 

Druhý horní stín je světle fialovo-růžový. Opět obsahuje třpytky, které jsou tentokrát zlaté a jsou o něco větší, než ty v prvním stínu. Tento stín je nejméně pigmentovaný z celé paletky.

Stín vlevo dole má tmavě zelenou barvu, opět obsahuje pidi zelené a stříbrné třpytečky. S pigmentací je na tom dobře. 

Poslední stín je modrý s fialovými odlesky a opět obsahuje modré a stříbrné třpytky. Překvapivě se stal mým nejoblíbenějším z celé paletky. Pigmentace opět, jako u zeleného stínu, dobrá.


První swatch na ruce je focený při zataženém podnebí, čili klasice těchto dní.
Druhá fotka je potom vyfocena s bleskem. Hlavně na tom modrém stínu se krásně ukázal fialový odlesk, který stín má.



Teď ale přijde na řadu kvalita stínů, s kterou jsem spokojená u této paletky tak částečně. 
Všechny čtyři stíny nanáším pouze na bázi pod oční stíny, a na té drží perfektně. Mám hodně mastná víčka, takže žádné stíny bez báze ani nenosím. Líčím se někdy kolem 4:30 ráno a když dorazím domů po šesté hodině večerní, stíny jsou pořád na svém místě. Co ovšem na svém místě není už během dne, jsou třpytky z obou světlých stínů. Ty během dne popadají pod oči a na tváře a já se pak třpytím naštěstí jenom jako mini disko koule, protože třpytky jsou relativně malé. No ale i tak je to opruz a z opadávání třpytek rozhodně nadšená nejsem. Z tmavých stínů třpytky neopadávají.

Stíny v akci na očích jsem nevyfotila, protože když přijdu domů, je už tma jak v pytli a fotky z umělého světla jsou na nic a nic na nich ani není vidět.

První kombinaci, kterou jsem zkoušela byla, že jsem na celé víčko nanesla fialový stín a do záhybu jsem použila taup stín. Bylo to nenápadné líčení, ale díky třpytkám docela blejskavé.

Pro druhou variantu jsem nanesla zelený stín od vnějšího koutku něco málo přes půl víčka. Na zbytek jsem použila taup stín a pěkně ho do zeleného stínu rozblendila. Zelený stín jsem poté ještě trochu rozblendila fialovým stínem do ohybu očního víčka, aby přechod nebyl tak násilný. Toto líčení bylo trochu nápadnější, ale pořád v pohodě nositelné na den. Zelený stín jsem nanesla totiž jen zlehka. :-)

Třetí kombinace, kterou jsem zatím nosila, je v podstatě totéž, akorát jsem zelený stín vyměnila za modrý stín a taup stín za světle fialový. Tahle kombinace vypadá naprosto perfektně. Nejspíš to bude tím, že mi jde pěkně k barvě očím (si teda myslím).

Přes týden jsem zatím točila pouze tyto tři kombinace, ale možná vymyslím ještě nějaké jiné, a pokud to světlo dovolí, časem přidám snad i fotky v akci. 

Závěr: Barevně bych paletku zhodnila jako povedenou. Výdrž stínů je dobrá, ale to opadávání třpytek z obou světlých stínů jí celkové hodnocení hodně kazí. Avon má určitě tyto paletky v lepší kvalitě. Vědět tohle dopředu, tuhle bych vynechala a sáhla bych po jiné...

11 komentářů:

  1. Tuhle paletku si chci koupit, už ji mám vyhlídnutou a budu si ji objednávat. Taky se mi moc ty stíny líbí a ještě přemýšlím, že bych si koupila i tu druhou z této limitky, tu modrou. Ještě uvidím... Každopádně dobrá recenze, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli ti nebude vadit to opadávání třpytek, tak proč ne... tu modrou jsem zatím ještě vůbec nezkoušela, takže ti neřeknu jestli se vyplatí do ní jít nebo ne...

      Vymazat
  2. Co se týká stínů, mám čtyři paletky - jednu 56 odstínů a 3x 32 odstínů, takže další nepotřebuju:-) Ale těchto Avon Quattro jsem si už všimla, jsou tam barevné kombinace, které mě uchvátily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to si šťastný člověk! :-) já 'potřebuju' nové stíny co chvila... :-D

      Vymazat
  3. Stíny mají moc krásné barvy, pěkně kombinovatelné. A též se mi líbí potisk balení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ze začátku mi barvy nepřišli ničím zajímavé, ale pak jsem si řekla, že kombinovat se s nimi musí opravdu parádně :). Škoda těch třpytek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě přijde nejzajímavější ten modro-fialový, ten je parádní. bez těch světlých stínů a hlavně třpytek bych dokázala žít, to je pravda ;-)

      Vymazat
  5. tahle paletka sice vypadá pěkně, ale využila bych z ní akorát tak dva odstíny, takže by to byla zbytečná koupě :)

    OdpovědětVymazat
  6. ty jo to je pro mě překvapivá kombinace v paletce...
    barvy samy o sobe se mi ale nezdají ničím zvláštní...
    ten šedomodrofialový se mi zdá asi nejzajímavější:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ӏ thinκ this is among the moѕt imροrtant infοrmаtіon foг me.
    And i аm glad reading your аrtiсle. But ωanna гemаrk
    on few general things, Thе wеb sitе ѕtуle іs ideal,
    the artіclеs is really nісe : D.
    Gоod job, cheers

    Here is mу blog - How to tuck your Balls pictures

    OdpovědětVymazat
  8. Barvy jsou pěkné, ale já jsem ujetá i na obaly a ten je rozkošnej:o)))

    OdpovědětVymazat