neděle 21. října 2012

Zmatňující peeling Clean & Clear

Nic z kosmetiky Clean & Clear jsem v minulosti neměla a ani jsem tuto kosmetiku nikdy nevyhledávala. Nevím proč, ale nějak jí nevěřím a vůbec mě neláká... Vždycky jsem ji ve všech regálech úspěšně ignorovala, až jednou mě zaujal zelený obal téhle řady a rozhodla jsem se vyzkoušet jejich peeling.




Zmatňující peeling pro pleť bez lesku po celý den, jak ho nazývá výrobce, obsahuje tropickou rostlinu lemongrass a ovocné výtažky. Má odstranit nečistoty a mastnotu z pleti a zároveň ji udržet bez lesku po celý den.


Pleť bez lesku po celý den mi teda rozhodně neudělal. Ale docela silně pochybuju o tom, že vůbec něco takového existuje... Nicméně nečistoty a mastnotu z pleti během mytí odstranil. S černými tečkami si neporadil. Odstranění černých teček sice neslibuje, ale jiné peelingy jejich odstranění taky neslibovaly a i tak si s tečkami dokázaly poradit.

Vůně peelingu je příjemná, nevtíravá a jsou z něho pěkně cítit citrusy (lemongrass). Na pleti se dobře napění a neštípaly mě z něj ani oči, když se mi je podařilo párkrát peelingem taky vzít.

Peeling má průhlednou barvu, gelovité konzistence. V tomto gelu jsou obsaženy menší bílé kuličky a větší zelené kuličky. Gel je opravdu, ale opravdu hodně tekutý, takže při jeho otevírání doporučuju opatrnost. Než jsem si na tuhle jeho tekutost zvykla, dost peelingu mi vyteklo zbytečně ven, protože jsem zvyklá na hustější peelingy, které sami z balení nevytečou. Já osobně bych ovšem peelingových zrníček uvítala i více, a chtěla bych je cítit i během čištění na pleti. Tyhle se hned rozpustily.


Po umytí tímto peelingem jsem měla pleť hodně stáhlou. Žádný jiný peeling mi pleť takto nestáhnul a použití krému po sprše byla pro mě nutnost. Podotýkám, že moje pleť je hodně mastná, takže nevím, co by tento peeling udělal na ne tak mastné pleti jako mám já.

Jak je doufám z článku zřejmé, z tohoto peelingu vůbec odvázaná nejsem. Jsem ráda, že jsem ho dopotřebovala a dalším výrobkům Clean & Clear se budu opět vyhýbat obloukem. Člověk by jenom přece měl dát na svoje pocity a svou intuici, i když jde o kosmetiku.

Závěr:
+ Peeling mi dobře voněl a líbí se mi i jeho balení laděné do zelena. Pleť vyčistí a zbaví ji nečistot.

- Na peelingu se mi nelíbí, že je příšerně tekutý a po otevření víčka ho při neopatrném zacházení spousta vyteče. Obsahuje pro mě malé peelingové zrníčka, které se hned rozpustí a pleť neobrousí. Hodně stahuje pleť. Neodstraní černé tečky (ale neslibuje to). 

Jak jsem psala výše, odvázaná z něj rozhodně nejsem a znova si ho nekoupím.

Co vy a kosmetika od Clean & Clear?

5 komentářů:

  1. Já jsem měla od Clean&Clear také nějaký čistící peeling, ale tenhle byl krémový a ten byl super, koupila bych si ho klidně znovu, ale jinak tuhle značku taky moc nemusím, nevím proč..

    OdpovědětVymazat
  2. Mě teda C&C láká (hlavně ta oranžová řada), ale vždycky si řeknu, že by to nefungovalo a jdu od toho, nevím proč.

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle peelingový gel jsem používala tak 4 roky zpět, měla jsem ho snad 5x po sobě, neznala jsem nic moc lepšího, tak mi stačil. Znova jsem si ho koupila asi před půl rokem a hrůza - dráždil mi pleť a nečistil vůbec do hloubky. Ale mám ráda jiný, takový v modrém obalu.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem od nich kdysi používala ty čistící vodičky, pomáhali mi s akné, ale teď už mám jen černé tečky, tak nevím, jestli se k nim třeba nevrátit. Ale spíš zkusím něco jiného :).

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno na doporučení kamarádky jsem si koupila modrou vodičku na čištění pleti na citlivou plet.Ale huř jsem opravdu koupit nemohla,plet jsem po ni měla staženou,suchou,dělaly se mi šupinky a to mám docela mastnou plet',no prostě děs.Tak jsem vodičku používala na číštění zachodu,kde se velmi osvědčila,ale už nikdy více.

    OdpovědětVymazat