sobota 13. října 2012

Tak trochu podzimní nákupy

Opět se mi doma sešlo více novinek pohromadě a ráda bych je vám ukázala, protože z nich mám radost. Většina z nich by se měla časem objevit v samostatné recenzi, ale znáte mě... Podzimními nákupy jsem tento článek nazvala proto, protože se v něm vyskytují vůně a hlavně barvy, které mám spojené hlavně s podzimem a zimou a pře léto nemám potřebu je vyhledávat. Myslím, že nemá cenu to nějak více okecávat, takže jdeme na to. ;-)




Jako první tu mám dva laky Essie ze Sephory. To jsme s mamkou jely původně jenom na muzikál Aida. Dokonce jsme do Prahy jely vlakem tak, aby jsme na nic jiného (rozuměj obchody) neměly (hlavně já) čas. Ale 10min na Sephoru nám zbylo.
Muzikál Aida vám všem můžu jenom doporučit. Lucie Bílá má neuvěřitelné kostýmy, na každou písničku jiný. Nejvíc jsem ovšem unešená z pěveckého výkonu Dashy, která zpívá právě Aidu. Dasha naprosto všechny ostatní kolegy z muzikálu zazpívala metr pod zem. Běhal mi z ní mráz po zádech. V závěru muzikálu jsem měla slzičky opravdu na krajíčku a následný dlouhý potlesk ve stoje byl zcela zasloužený!
No ale zpět k lakům. V Sephoře měli, nebo ještě mají?, 30% akci na laky a péči o nehty. Já jsem tuto akci využila pro koupení laku Bahama Mama a Demure Vixen.

Nejvíce novinek mám tentokrát z Avonu. Poslední dobou mě jejich výrobky baví a jsem spokojená i s jejich kvalitou, takže proč ne...


Tyhle quatro paletky MILUJU!!! A když byly v katalogu tyhle dvě v nových odstínech, musela jsem je mít. Doma jich už mám pět, plus tyto dvě a další dvě, které jsou v zimní? limitce mám na cestě. Já psala, že tyhle paletky miluju... :-D Jsou v odstínech Attraction a Femme Fatale.


Spolu s očními stíny byly představeny ve stejném katalogu i tři laky na nehty. Já si pořídila 'pouze' dva. Zelený Midnight Green a modrý Inky Blue.


Tuto tvářenku, samozřejmě v jiném odstínu mám doma a opět jsem s ní spokojená. Proto jsem se rozhodla pořídit jí sestřičku. No nechejte ji tam, když na ni byla tak výhodná akce...
Krém na nohy, který mám momentálně doma je taky z Avonu a voní po pomeranči a skořici. A jelikož mi dochází, koupila jsem si  nový, který voní po limetce a mátě.


Tohle trio, které je složené ze sprchového gelu, tělového mléka a tělového spreje jsem si pořídila kvůli tomu, že mám na podzim a zimu ráda vůni skořice. Tahle sada voní navíc ještě i po brusinkách. To se ta nadcházející zima bude hned líp snášet. Sprcháč je navíc 2x tak velký, co bývá normálně.


 Poslední kousky na řadě z Avonu jsem si taky pořídila jako sourozence ke krému ze stejné řady, který už mám doma nějaký čas. Jsem s ním spokojená, takže k němu vyzkouším i čistící vodu a tonikum v jednom a slupovací masku. Recenzi pak napíšu až ozkouším pořádně i tyto dva výrobky, aby byla recenze na celou sadu.


Do DM jsem si šla pro novinkové limitované sprcháče od Balei, ale v Ostravě je ještě nemají. Narazila jsem tam ovšem na další novinku, kterou jsem tam nemohla nechat. Je to taky limitka, taky na umytí těla, ale je to pěna na mytí s vůní jahody. Nikdy jsem ještě žádnou pěnu místo sprcháče neměla, takže jsem zvědavá, co mě vlastně ve sprše čeká. Na tuto pěnu bude recenze zřejmě v nejbližší době. 
Balzám na rty od Alverde jsem si koupila už podruhé. Je báječný a připomíná mi měsíčkovou mast.


 V Rossmannu je tento měsíc akce na všechnu kosmetiku Gabriella Salvete. Řady již vlastněných kousků jsem rozšířila o čtyři laku a jednu rtěnku z řady Dolcezza. Rtěnku mu to ale moc nepřipomíná. Spíš bych ji popsala jako tónovací balzám, protože je úžasně hydratační a rtům dodá jen jemný narůžovělý nádech. Ještě ale uvidím po důkladnějším zkoušení.


Modrého prcka od Golden Rose jsem si vzala, protože mi tahle miniaturní lahvička přijde roztomilá.
Každý už určitě víte, že laky Colorama od Maybelline jsou v nových lahvičkách. Vzala jsem tedy jeden nový kousek na vyzkoušení.


 Někteří z vás už o mě ví, že nejsem jenom maniak na kosmetiku, ale že jsem taky maniak na knížky. Do knihovničky mi přibyly další tři.
Předurčená je už devátý díl ze série Školy noci. Na tuto sérii knížek jsem už možná trochu stará, ale tenhle typ knížek mám na odreagování ráda, takže neřeším, že jsou knihy cíleny na mladší slečny. 
Od Iana McEwana mám doma Pokání a knížku jsem četla skoro jedním dechem. Doporučit vám můžu i filmovou verzi z roku 2007, která se jmenuje také Pokání a hlavní role hrají James McAvoy a Keira Knightley. U knížky i u filmu je potřeba přemýšlet a hlavně si všechno pamatovat až do konce.
A nakonec moje srdeční záležitost. Terry Pratchett a jeho úžasná Úžasná zeměplocha. V knížce Carpe Jugulum vystupují snad moje nejoblíbenější postavy Stařenka Oggová a Bábi Zlopočasná. Znáte Úžasnou zeměplochu?


A vracíme se ke kosmetice. Kolekci New Bohemian od China Glaze jsem prostě musela mít celou. Tečka.


Na modeláži probíhá moje oblíbená akce na laky Nubar 2 + 1. Při ní vyjde jeden lak na 100Kč.


Tři laky z kolekce Prisms. Absolute, Treasure a Spark. Teď  jsem se dívala a modrý Absolute lak úplně zmizel z nabídky...


 Dark Castle, Wildlife a Black Polka Dot, který tak dlouho Labradoora ukazovala u sebe na blogu, až jsem si ho musela taky koupit. :-)


 A nakonec tu mám dvoje boty z Deichmanna. Dostala jsem na ně slevu 200Kč, takže docela luxus. A to jsem šla boty nakupovat bez toho, aniž bych o této akci věděla. Tomu říkám štěstí. ;-)
První boty mám teď na podzim. Dnes jsem je měla poprvé na noze venku a jsou super pohodlné.

Druhýma botama jsem se letos rozhodla přeběhnout zimu. Jsem na ni tedy již od října zcela připravená teplýma botama s kožíškem a pro letošek jsem ušetřena zoufalého shánění zimních bot současně s napadáním sněhu. Ani nevím po jak dlouhé botě mám zimní boty co se mi opravdu líbí a ne zimní boty, které jsem si musela koupit, protože jiné boty v mojí velikosti nohy 42 už prostě nejsou.


Máte s něčím z mých novinek zkušenosti? Taky máte některé vůně a barvy spojené vyloženě s podzimem a zimou a v létě by jsme je na sebe nevzali?
Doufám, že i neděle bude tak krásně prosluněná, jako byla u nás sobota. :-)












8 komentářů:

  1. Krásné kousky sis pořídila :)). Skořicovou sadu jsem objednala mamce k Vánocům :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Mamka bude mít určitě radost. :-) Mě by ji teda takovýhle dárek udělal. .-)

      Vymazat
  2. Jé koukám, že jsi stejně postižená jako já, teda s těma botama :D taky mám 42 a letos se mi vůbec nikde nelíbí boty, asi budu muset chodit v bačkorách :D buď jsou v malých číslech, nebo na podpatku, nebo semišové a ani jedno z toho nesháním :D

    OdpovědětVymazat
  3. 42? pohodička, to ještě mají...ale 43 už vážně ne :/
    jinak ty laky china glaze jsou dokonalý!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si kupuju 42, ale naštěstí jen u páskových bot. Mám totiž dlouhý palec, takže mi uzavřené boty ve 41 jsou v pohodě,ale z páskových mi občas leze palec, takže pokud je mají ve 42 a sednou mi, jdu do nich!
    Já se z této řady laků na nehty od Avonu chystám na ten červený (Red Reveal), ale ten zelený, co máš, taky nevypadá špatně. Jen těm paletkám stínů jsem v téhle kolekci odolala, i když vypadají moc dobře. Jenže mám pocit, že tyhle paletky od Avonu moc nepoužívám, i když jich mám taky asi šest :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, pěkné hýření :-D Já se teda přiznám, že Femme Fatale od Avonu ani ta zimní limitka mě vůbec neoslovily :-/ Ale jinak ty quatro stíny mám taky moc ráda, mám je asi ve čtyřech provedeních a používají se moc příjemně :-)

    http://aodori.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ty China Glaze vypadají nádherně!!! Achjo! Chci je taky... :D

    OdpovědětVymazat