neděle 26. srpna 2012

Rabštejn

Dneska jsem se rozhodla napsat článek o mém sobotním výletu. Nemusí to tu být jenom o kosmetice a lacích, a třeba vám dám i tip na výlet. ;-) S kamarádkou jsme autem vyrazily Na Skřítek (mezi Sobotínem a Rýmařovem). Zrovna jsme vychytaly sobotu, kdy se běžel Jesenický maraton, takže Skřítek plný aut a neměly jsme skoro kde zaparkovat.
Ze Skřítku jsme vyrazily po zelené turistické značce směr Hnězda, z Hvězdy  potom po červené na Rabštejn. Rabštejn je zřícenina hradu a taky cvičné skály pro horolezce, takže kolem Rabštejna je opravdu hodně rušno. Pod zříceninou a skalami se nachází hospůdka s penzionem, nesoucí také jméno Rabštejn. Takže můžete zahnat žízeň nebo hlad podle libosti. Já jsem si dala kofolu a vynikající meruňkové knedlíky. :-) Na Skřítek jsme se potom vydaly po modře značené turistické značce.
Trasa má necelých 20km a já bych ji označila za nenáročnou. Vede lesem po zpevněných nebo přímo asfaltových cestách, takže na Rabštejn můžete vyrazit i na kole. V zimě je to oblíbený cíl na běžkách.
Znáte Rabštejn, byli jste na něm? Co vy a turistika?


Narvané parkoviště Na Skřítku




Je libo se v lese posadit na židli? :-)






Hospůdka Rabštejn


Úžasné meruňkové knedlíky! mňam

Žádné komentáře:

Okomentovat